El desmembrament de l'Spar Citylift Girona que ha quedat subcampió de Lliga i Copa és un fet assumit des de fa dies a Fontajau, però, mentre l'Uni espera conèixer al detall els seus recursos econòmics per tancar la nova plantilla les peces de l'anterior ja es van col·locant.

Així, després de les confirmacions que Haley Peters jugarà el curs vinent amb el Lió i Leo Rodríguez amb el Wisla Cracòvia, ara ha arribat el torn de Mima Coulibaly i d'Ify Ibekwe. La pivot de Mali ha firmat pel Niça, en la que podria ser la seva darrera temporada en el bàsquet professional; mentre que Ify Ibekwe, de qui a l'Uni ja tenien clar que, marxaria al potent bàsquet turc, ha firmat per l'Istanbul Universitesi. Un equip que, sobre el paper, no té plaça per jugar competició europea i que va ser el darrer club d'Artemis Spanou abans de fitxar per l'Uni ara fa dos anys. Oficialment, l'aler pivot grega encara no té equip per a la temporada vinent, la mateixa situació en què es troba Ainhoa López.

La resta està tot prou clar: Rosó Buch i Helena Oma tenen sobre la taula una oferta de renovació; Kristina Alminaite l'acabarà rebent; Noemí Jordana s'ha retirat i quatre jugadores ja han firmat per altres equips amb acords que s'han fet oficials: Haley Peters (Lió), Leo Rodríguez (Wisla Cracòvia), Mima Coulibaly (Niça) i Ify Ibekwe (Istanbul Universitesi).

El Niça feia públic ahir al migdia l'acord amb Mima Coulibaly que s'ha estat recuperant a Girona d'una operació al dit de la mà que es va fer després d'acabar la final contra Perfumerías Avenida. Tant l'Uni com la mateixa Coulibaly en cap moment no havien tancat la porta a la continuïtat de la pivot a Girona, on la maliana es troba molt còmoda, però les bones ofertes que estava rebent Coulibaly des de França van deixar l'Uni sense marge de maniobra. Una d'aquestes ofertes ha estat la del Niça. L'equip de la Costa Blava, com li ha passat al Lió de Haley Peters, ha patit per salvar-se aquesta temporada i el curs vinent no jugarà cap competició europea.

En principi, Ify Ibekwe tampoc traurà al cap el curs vinent per a l'Eurolliga o l'Eurocup després de firmar per l'Istanbul Universitesi. L'equip turc sí que jugava Eurocup enguany, però va caure en quarts de final a la lliga turca i es va quedar sense plaça europea. L'Uni va intentar convèncer Ibekwe que seguís una temporada més a Girona, però la proposta econòmica del conjunt turc estava molt per sobre del que pot oferir el club de Fontajau. Un canvi d'agent a mitja temporada ha provocat un gir més ambiciós en la carrera d'Ibekwe: aquest estiu està a la WNBA (Los Angeles Sparks) i no pas a Austràlia; i ara ha acceptat la proposta de l'Istanbul Universitsi. Això sí, Ibekwe, en tota la seva trajectòria professional només ha acabat una temporada completa a Girona. I enlloc més.