El ciclista colombià Rigoberto Urán (Cannondale) va aconseguir un triomf èpic a l'etapa reina del Tour de França, que es disputava entre Nantua i Chambéry, de 181,5 quilòmetres, en la que Chris Froome (BMC) va aconseguir mantenir el mallot groc en una jornada accidentada que va eliminar Richie Porte i va allunyar dels seus objectius Alberto Contador (Trek) i Nairo Quintana (Movistar).

Urán va ser el més ràpid entre el selecte grup de sis ciclistes escapats a la línia d'arribada de Chambéry. Es va imposar, després de la comprovació de la photo-finish, per mil·límetres, al francès Warren Barguil (Sunweb), que va aconseguir entrar abans que Chris Froome. Amb el mateix temps (5h 07:23) també van entrar a la línia d'arribada Bardet (FdJ) i Fuglsang i Aru (Astana).

Precisament Urán i Barguil van protagonitzar la mateixa escena a la Volta de 2014, en què el colombià també li va arrabassar la victòria a Barguil gràcies a la photo-finish en una arribada a Formigal.

Darrere dels sis primers la cursa va arribar destrossada. Una capgirada per als favorits. Nairo Quintana, lluny de la seva millor versió, va perdre 1:15 minuts, allunyant-se a 2:13 a la general, vuitè. Pitjor va ser per a Alberto Contador, que va arribar a 4:19 i ara és a 5:15 del cap de cursa, reconeixent que ara ha de «pensar en altres objectius».

També van patir la jornada altres favorits. Richie Porte i Geraint Thomas acabaven a l'hospital, mentre que Dan Marin i Simon Yates també perdien un temps preciós.

Froome va saber treure profit de totes aquestes circumstàncies i va reforçar el mallot groc, tot i que surt de l'etapa reina amb només 18 segons sobre el segon classificat, Fabio Aru. Bardet es va situar tercer, a 51 segons, mentre que Rigoberto Urán és quart a la general a 55.

L'etapa del dia feia por a tothom, amb 7 ports, tres d'ells fora de categoria, cosa que feia sis anys que no es veia. Ja l'etapa anterior havia desgastat molt el grup i la segona etapa del massís del Jura va acabar de fer sang.

L'etapa ja va sortir amb força des dels primers moments, en què es començava ja amb pujada i es va consentir una gran escapada, però el grup de favorits, de mica en mica, els va anar neutralitzant fins que van anar atrapant tots els escapats, mentre que les desgràcies, en forma de caigudes, s'anaven succeint (Contador va tastar l'asfalt en dues ocasions). L'últim de ser atrapat va ser Barguil, que va disputar l'esprint amb Urán i tothom el va donar com a guanyador de l'etapa fins l'aparició de la photo-finish.