Ara fa deu dies a Fontajau, la superioritat física de l'Almansa va empetitir el Bàsquet Girona fins al punt que, a l'hora d'explicar la derrota, Quim Costa apuntava que «al seu costat semblàvem un equip de mini bàsquet». Sis dies després, a La Roda, els gironins encaixen la segona derrota consecutiva en un partit marcat pel seu baix encert ofensiu i per les limitacions en la direcció de joc per la baixa de Nil Angelats i els problemes físics que arrossegava Sergi Costa. En una competició molt igualada, entre el primer (Villarobledo) i el vuitè (Hospitalet), només hi ha tres victòries de diferència, les dues derrotes consecutives han enviat el Bàsquet Girona allà on el seu president, Marc Gasol, no vol que siguin. És a dir, per sota de la sisena posició que marca el tall dels equips que a la segona volta jugaran la fase per pujar i els que lluitaran per evitar haver de tornar a Lliga EBA.

Amb aquest panorama, i comptant que diumenge al migdia visiten el líder (Villarobledo), el Bàsquet Girona rep aquest vespre l'Azuqueca a Fontajau (20.00) en un partit en què, segons Quim Costa, «l'objectiu, lògicament, és tornar a guanyar però sobretot recuperar la línia de joc de principi de temporada, que en aquests darrers partits hem perdut». El tècnic torna a tenir molt complicat poder comptar amb Nil Angelats, i Sergi Costa jugarà, però tampoc ha fet net dels seus problemes físics. Xavi Costa haurà de tornar a jugar molts minuts de base.

L'Isover Azuqueca té el mateix balanç que els gironins, 4 victòries i 3 derrotes, però, com molts equips de LEB Plata, ha fet resultats prou contradictoris com la derrota a la pista del Vic de fa dues setmanes i la victòria contra el potent Múrcia en el darrer partit. «Com tots els equips d'aquesta categoria, l'Azuqueca té una plantilla molt dotada físicament, sobretot en els seus homes interiors, i ho completen amb jugadors exteriors amb ofici», detalla Costa sobre un rival en què destaca el pivot nigerià Jefrey Solarin, que està aportant 11,7 punts i 10,7 rebots per partit de mitjana en aquest inici de competició; a més del caribeny Ervin Mitchell, màxim anotador de l'equip, amb 18 punts per partit, i del montenegrí Mihaulo Ranovic.