Els temps estan canviant, i els últims anys, gràcies a l'augment de l'interès general de la societat per millorar la seva qualitat de vida, el fet de córrer o com ho coneixem globalment, el running, i en conseqüència les curses populars, han viscut un augment exponencial. Córrer ens permet realitzar una activitat física molt completa que es pot practicar a qualsevol edat, que es pot fer en qualsevol moment i lloc, sense dependre de ningú i durant el temps que cadascú es proposi. Així doncs, podem dir que córrer és una activitat bona perquè és saludable i ens permet gaudir del nostre entorn, i barata perquè no ens cal pagar un equipament car per practicar aquesta disciplina esportiva.

Aquest augment general també s'ha vist reflectit a la demarcació de Girona. En els darrers anys, el nombre de curses i marxes populars ha crescut substancialment, així com el nombre d'inscrits. En molts casos la participació ha sigut tot un èxit i s'han batut rècords. Els corredors que s'hi apunten comparteixen diferents objectius. A part de practicar exercici físic, també ho veuen com una oportunitat de crear un ambient festiu i de convivència, així com promoure els valors de l'esport oberts a tothom i apropar a tothom hàbits per assolir un estil de vida saludable.

Només aquest 2019, s'han programat una seixantena de curses i marxes populars, sense tenir en compte les que es van organitzant durant l'any i que ajuden a augmentar considerablement aquesta xifra. La trail Rocacorba a Canet d'Adri, la cursa solidària Run4 Cancer a diverses localitats gironines, la Marató Via Verda del Carrilet de Girona a Platja d'Aro, la Cursa de Sant Josep a Figueres, la Pujada a peu als Àngels del GEiEG a Girona i la Marxa de la Felicitat al mateix municipi, han sigut les principals curses d'aquest primer trimestre. Amb l'arribada del bon temps, es concentra el major nombre de curses i després d'una davallada a l'estiu, el setembre torna carregat de noves carreres populars amb un total d'11 curses i marxes programades. A finals d'any, cal destacar la Cursa de la Dona de Girona i la Cursa de Sant Silvestre, el 31 de desembre.

esport compromès

Increment de les curses per la dona

Paral·lelament al creixement de les curses i marxes i del nombre de corredors, cal tenir present que cada vegada s'organitzen més esdeveniments d'aquest tipus destinats a reivindicar el paper de la dona en la societat actual. De fet, les curses de dones tenen un vessant solidari i de conscienciació molt important i tenen molta participació.

A tall d'exemple, l'organització de la Cursa de la Dona del passat 7 d'octubre a Girona va haver de tancar les inscripcions una setmana abans de la celebració de l'esdeveniment, ja que s'havia arribat al límit de participacions. Un total de 7.000 corredores van omplir la ciutat i van aconseguir que la cursa fos tot un èxit.