Els clubs de l'ACB han decidit aquest dilluns per unanimitat que la competició es reprengui, si és possible, amb una concentració dels dotze primers equips classificats abans de la suspensió i que no hi hagi descensos.

A la reunió telemàtica s'ha acordat "establir al costat de les autoritats competents un protocol sanitari per a la represa dels entrenaments i de la competició que garanteixi la salut de tots els participants en la competició".

L'ACB assenyala que es va acordar "donar per finalitzada la Lliga Regular per causes de força major. Al quedar pendent un terç de la competició, no es produiran descensos a la LEB Or".

El sistema acordat per decidir el títol de la Lliga Endesa 2019-20 serà mitjançant "una fase final que disputaran els 12 primers a la Lliga Regular, i que se celebraria en una seu única". També apunta que "en pròximes dates es designarà la seu on es disputarà aquesta fase final" i que "a aquest efecte es fixa un mínim de tres setmanes de preparació abans de la represa de la competició"

Pel que fa al calendari es refereix, els clubs han establert "el 31 de maig com a data màxima per a, en funció de les mesures preses per les autoritats, decidir la disputa de la fase final o donar per conclosa la Lliga Endesa 19-20" .

S'ha fixat el 10 de juliol com a límit per a la finalització de la Lliga Endesa 19-20. "En cas d'haver de donar per finalitzada definitivament la competició el 31 de maig, el títol de Lliga quedaria desert", va anunciar l'ACB.

Així serà la fase final

Els 12 primers classificats després de la jornada 23 de la Lliga Regular es repartiran en dos grups de sis equips, distribuïts en funció de la seva classificació a la Lliga Regular seguint el criteri de distribució equivalent al format de 'play-off'. Tots els equips disputaran cinc partits, un contra cada rival del seu grup.

Els dos primers classificats de cada grup s'enfrontaran en semifinals i els vencedors disputaran la final, en ambdós casos a partit únic. En total es disputaran 33 partits en un termini de dues setmanes.

Composició dels grups

Grup A: Barcelona, Iberostar Tenerife, Retabet Bilbao, Kirolbet Baskonia, Unicaja i Joventut.

Grup B: Real Madrid, Casademont Saragossa, MoraBanc Andorra, València Basket, San Pablo Burgos i Herbalife Gran Canària.

Han finalitzat la temporada Baxi Manresa, Monbus Obradoiro, Coosur Real Betis, UCAM Múrcia, Montakit Fuenlabrada i Movistar Estudiantes.