La selecció espanyola va tornar als entrenaments a la Ciutat del Futbol de Las Rozas, després del triomf de divendres a la tanda de penals dels quarts de final de l’Eurocopa contra Suïssa, amb una suau sessió amb les absències de Pablo Sarabia, que té un microtrencament a l’adductor, i Aymeric Laporte, que es va quedar al gimnàs per fatiga.

Sense el migcampista i el defensa, el seleccionador Luis Enrique Martínez va començar a preparar la cita de semifinals davant Itàlia mesurant el desgast dels seus jugadors. Laporte, l’únic futbolista de camp que ha completat tots els minuts d’Espanya a l’Eurocopa, no va trepitjar la gespa i es va quedar al gimnàs per recuperar la fatiga muscular que arrossega després de jugar cinc partits, els dos últims amb l’afegit de les pròrrogues .

Els 22 internacionals espanyols restants es van dividir en tres grups en funció del desgast acumulat. Tots junts van deixar anar cames en l’escalfament, amb una carrera suau enmig d’un gran ambient i escoltant algun crit d’ànim dels aficionats. Un grup format per Jordi Alba, Sergio Busquets, Pedri, César Azpilicueta i Pau Torres van realitzar sèries de carrera i estiraments en una zona del camp. La resta de la plantilla es va divertir amb rondos i exercicis amb pilota abans que Luis Enrique frenés a Koke, Pedri, Dani Olmo, Álvaro Morata, Ferran Torres i Gerard Moreno.

Van seguir amb un entrenament de més intensitat Èric García, José Luis Gayà, Marcos Llorente, Thiago, Adama Traoré, Mikel Oyarzabal, Diego Llorente, Rodri i Fabián Ruiz.

El rival d’Espanya a semifinals, Itàlia, va confirmar ahir que Leonardo Spinazzola pateix un trencament del tendó d’Aquil·les al peu esquerre després d’unes proves realitzades a Roma. Amb aquest pronòstic, es confirmen les llàgrimes de dolor del lateral en la victòria (2-1) de divendres del seu equip contra Bèlgica.