L’espanyol Carlos Sainz (Ferrari) va guanyar ahir diumenge el Gran Premi de Gran Bretanya, el desè del Mundial de Fórmula 1, que es va disputar al circuit de Silverstone, i va aconseguir així la seva primera victòria a la categoria reina de l’automobilisme.

Sainz, de 27 anys, es va imposar per davant del mexicà de Red Bull Sergio Pérez (qui, després de caure al fons de la graella, va protagonitzar la remuntada de la carrera) i del sèptuple campió mundial, l’anglès de Mercedes Lewis Hamilton, que van concloure segon i tercer, respectivament. Va ser en una cursa amb final esbojarrat (interrompuda al principi gairebé una hora, amb bandera vermella; i en què hi va haver un cotxe de seguretat que va ser clau en el desenllaç) celebrada en el circuit que va acollir, el 1950, la primera carrera de la història de la Fórmula 1.

El pilot madrileny va guanyar de la millor manera, sortint des de la pole i marcant la volta ràpida en la que era la seva prova número 150 a la competició. A banda de signar la seva primera victòria, va elevar a 12 la seva nòmina de podis. En convertir-se en el guanyador número 112 de la història de la categoria reina.

Amb aquest triomf (el trenta-tresè per a Espanya, nou anys després de l’últim del doble campió mundial Fernando Alonso, ara a Alpine i autor dels altres 32) Sainz va pujar a la quarta plaça del Mundial, amb 127 punts. Se situa a 54 del líder, el neerlandès Max Verstappen (Red Bull), que aquest diumenge va acabar setè.

Alonso va concloure cinquè, per darrere del monegasc Charles Leclerc, company de Sainz a Ferrari, que va ser quart.

L’anglès Lando Norris (McLaren) va acabar sisè, just davant de Mad Max, que encapçala el Mudial amb 181 punts, 34 més que el seu company Checo Pérez i amb 43 d’avantatge sobre Leclerc.

L’alemany Mick Schumacher (Haas), el fill del Kaiser va aconseguir els primers punts de la seva carrera a F1 en acabar vuitè, un lloc per davant del seu compatriota, el quàdruple campió mundial Sebastian Vettel (Aston Martin), que va celebrar el trenta-cinquè aniversari amb la novena plaça final. També va entrar als punts el danès Kevin Magnussen (Haas), que va concloure desè a la mítica pista anglesa.

La següent prova, el Gran Premi d’Àustria, arriba ben aviat perquè es disputarà el proper cap de setmana al Red Bull Ring d’Spielberg.