Una sensacional actuació d’Unai Simón, un gol d’Álvaro Morata quan faltaven tres minuts per al final i un Cristiano Ronaldo en decadència van portar Espanya a la fase final de la Lliga de Nacions, després de la seva patida victòria (0-1) a Braga, on Portugal va pagar cara la falta de punteria de la seva estrella i l’equip espanyol, després d’un primer temps desastrós, es va reactivar amb l’entrada de Gavi i Pedri.

Espanya va estar incòmoda a la primera part. La seva possessió era estèril. És cert que va disposar d’una bona ocasió amb un xut de Pablo Sarabia, però va arribar després d’un error de Cancelo a la sortida de pilota. De l’horror espanyol només se’n va salvar Unai Simón. Primer va rebutjar un potent xut de Rubén Neves des de la frontal al minut 23 i nou després va salvar el gol de Diogo Jota amb una espectacular mà, després d’un rapidíssim contraatac portuguès.

En la represa, Simón va tornar a estar esplèndid responent a un xut de Cristiano Ronaldo. Luis Enrique va fer canvis i Espanya va millorar. Nico Williams i Morata, amb un xut des de la frontal que va rebutjar Diogo Costa, van fregar el gol, fins que el davanter de l’Atlètic de Madrid va aprofitar una passada de Williams per decidir el partit.