L’Uni perd el nord a Fontajau en l’arrencada de la marató de desembre (62-64)

Les gironines es queden amb 17 punts en tota la segona part i fallen un triple en el darrer sospir de partit per capgirar el marcador

Clara Julià

Clara Julià

Gerro d’aigua freda per a l’Spar Girona. Les gironines, que ahir tornaven a la feina després d’uns dies d’aturada per la disputa dels partits de classificació de l’Eurobasket 2023, van segellar uns primers 20 minuts brillants en el capítol anotador, però van desaparèixer en la segona part, donant ales a les opcions del Kutxabank Araski que va sentenciar el partit. Binta Drammeh va errar un triple en el darrer sospir que podria haver capgirat la situació, però la sort no la va acompanyar. Les basques van aprofitar el daltabaix de les locals en el segon tram per ressorgir de la mà d’Atkinson (16 punts), Chagas i Diarra, ben dirigides per Asurmendi, per materialitzar la primera desfeta en lliga de l’Uni a Fontajau, que deixa el balanç de les gironines en sis victòries i dues derrotes. L’únic consol de la jornada és la derrota de l’Avenida a Gernika, que permetria a les gironines ser colíders amb el Saragossa en cas de guanyar diumenge a Múrcia i el partit pendent contra el Barça.

El duel va començar il·lusionant, amb la presentació als aficionats del flamant nou fitxatge, Britney Sykes -regal de Nadal avançat- que ahir encara no va debutar. De fet, a Gardner (22 punts) semblava que li havia anat de meravella tenir uns dies de descans, la nord-americana va segellar un 3+1 que va deixar gelades a les seves contrincants a dos minuts d’haver començat el partit. L’Uni no volia esglais i les jugadores van sortir imparables amb transicions ràpides i generant multitud de tirs oberts per marxar per davant (45-39) al descans.

Els crits de Madelen Urrieta se sentien des de la part alta del pavelló. L’entrenadora basca li demanava a les seves jugadores intensitat i les verdes van respondre amb escreix a la segona part. Les jugadores de Bernat Canut van començar a perdre pilotes i van entrar en una espiral negativa. Un triple d’Asurmendi en començar l’últim quart va posar l’empat en el marcador (54-54). Això va ser un primer avís perquè al cap de poc, Diarra va treure petroli forçant una personal a Tolo i Asurmendi va posar el dit a la llaga agafant un rebot ofensiu i anotant un triple que va col·locar la màxima diferència a favor de les visitants (60-64). Gardner va assumir galons retallant distàncies (62-64) a 45 segons del final, però l’Spar va perdre la pilota quan tenia possessió per empatar el partit. L’Araski va jugar amb saviesa els darrers 30 segons, esgotant la possessió per deixar un sospir de temps, vuit segons, en què Binta Drammeh va tenir un triple per capgirar el partit. Però va sortir creu. La derrota deixa poc temps per a lamentacions. L’agenda de l’Spar no s’atura aquest mes de desembre, amb un partit gairebé cada dos dies, i diumenge (12 hores) s’enfronten a un Jairis entrenat per un vell conegut, Eric Surís, al que caldrà vèncer.