L’Uni torna a redreçar el rumb (71-79)

Després de la victòria contra el Jairis de Surís (71-79), les gironines se situarien líders si guanyen al Barça demà (12.15h)

Andrea López Pastor

L’Spar Girona volia treure’s els fantasmes de la darrera derrota contra l’Araski (62-64), i no va permetre’s badar a Múrcia, imposant-se al Jairis d’un vell conegut, Èric Surís, que de moment no ha aconseguit cap victòria en els tres partits que porta a la banqueta. Les gironines, que van assolir un màxim avantatge de 18 punts al darrer quart, van veure com les locals es posaven les piles amb un parcial de 10-0 just després, que tot i retallar distàncies, no les va privar de retrobar-se de nou amb la victòria (71-79). Un resultat que les permetria situar-se líders si guanyen demà el partit ajornat contra el Barça (12.15h), després de la derrota del Saragossa.

El repte era majúscul i cap dels dos equips va voler donar peu a dubtes des del primer moment. Higgs, que va acabar sent la màxima anotadora rival amb 16 punts, va ser l’encarregada d’obrir la llauna, seguida d’una cistella de Marianna Tolo. Les gironines, traient partida dels tirs lliures -el punt feble de les locals, amb un balanç de 7/13 a la primera meitat- van aconseguir liderar el marcador en tot moment i tancar el primer quart amb un parcial de 17-20. La intensitat creixia al segon temps, amb dos tirs lliures de Higgs que assolien el primer empat del partit (26-26) des del 2-2 inicial, després d’una petita embranzida de tirs lliures delJairis a cop de canell de Seda, -per una personal de Tolo-, Brcaninovic i Contell. Les gironines van aconseguir refer-se i enfilar-se fins a un +6 amb les cistelles de Murphy i Etxarri, però les de Surís no els van deixar de trepitjar els talons, fins al punt de forçar l’empat a 37 amb dos tirs lliures de Bettencourt quan faltaven 25 segons pel descans. Labuckiene, però, no va perdonar, salvant un rebot ofensiu del Jairis que va acabar materialitzant ella mateixa per marxar al descans amb un 37-39 al marcador i amb tot per decidir.

Avís i reacció

Un triple de Betancourt -un altre punt feble de les de Múrcia, amb un balanç final de 3 de 12- posava el Jairis per davant per primer cop en tot el partit només encetar la represa (40-39), però el que semblava una declaració d’intencions després de passar pel vestidor quedava en no-res davant d’un Uni endollat, que va fer un pas endavant en els últims minuts del tercer parcial, tancant amb 10 punts per sobre (53-63) gràcies una acció d’Etxarri.

A l’últim quart, una cistella de Gardner, dos triples consecutius de Flores i Drammeh i un altre tir lliure de la de Mataró, disparaven encara més la distància fins a assolir la màxima del partit, 18 punts (55-73). Just després, però, una bona lectura de les rivals i un parcial de 10-0, amb les cistelles de Higgs, Brcaninovic de tres, Bettencour i Contell, les tornava a posar dins del partit, de nou a només 8 punts de distància. Les de Bernat Canut tenien clar que la victòria no podia escapar-se, i això s’evidenciava amb un clar reforç en el treball defensiu en els últims minuts. Flores -màxima anotadora de l’equip gironí amb 16 punts- i Araujo, però, desaprofitaven l’oportunitat de treure suc dels tirs lliures per enfilar el resultat quan faltaven només segons pel final del partit. Qui si ho va fer, en canvi, va ser Brcaninovic, que va anotar en l’últim sospir : 71-79 i final.

Amb la victòria, les gironines tornen a agafar el rumb del bon camí, amb un balanç de set victòries i dues derrotes, i es permeten continuar mirant cap amunt en un mes de desembre carregat de partits. I és que abans de la cita d’Eurolliga a Fontajau contra el DVTK hongarès dijous, l’Uni haurà de recuperar demà un partit clau pel lideratge, contra el Barça.