La reconversió del «9» del Lloret per pujar a Superlliga

Pep Roca, de 31 anys i mitjapunta i interior fins fa poc, és el pitxitxi de Primera Catalana amb 15 gols

L’encert de l’atacant ha estat clau per a l’equip selvatà, virtualment ascendit i que dissabte rebrà el Viladecans

Pep Roca celebra un gol amb el Lloret

Pep Roca celebra un gol amb el Lloret / Diari de Girona

Pep Roca ha vist com als 31 anys viu el seu «millor any» com a futbolista amateur. El davanter del Lloret va acabar la lliga de Primera Catalana com a copitxitxi del grup 1 amb 14 gols, juntament amb Aleix Feixas (Bescanó), i ja en són 15 sumant el que va anotar el dissabte passat a l’anada de l’eliminatòria d’ascens a Superlliga Catalana (Lliga Elit) al camp del Viladecans (1-1). 

El conjunt que entrena Albert Batllosera està virtualment ascendit passi el que passi en el partit de tornada contra els del Baix Llobregat, aquest dissabte (18 h) al Municipal de Lloret. L’ampliació del nombre d’equips de Tercera RFEF -oficial, des d’ahir- i l’ascens del Sant Andreu a Segona RFEF fa pensar que el Lloret acompanyarà el Palamós i el Figueres com a representants gironins a la nova categoria. «Estem molt contents perquè tot indica que l’ascens ja és una realitat. Però dissabte ho volem certificar i poder celebrar-ho a casa davant de la nostra afició, que s’ho mereix», explica Roca. Seria la cirereta per al club, que fa un mes va celebrar l’ascens del juvenil A a Lliga Nacional.

Una trajectòria en 12 clubs

L’encert del de Vilafant i de Girona ha estat clau en la trajectòria dels lloretencs. És dretà, però n’ha fet «de tots colors, la majoria a dins de l’àrea». Mai n’havia marcat tants com enguany, segurament perquè la seva posició, fins fa poc, era mitjapunta i interior. Amb la seva arribada al Lloret, l’estiu passat, Batllosera va voler aprofitar el seu físic «per fixar els centrals, jugar de cares i rematar. És el primer any que jugo de 9 pur i rematador i se m’ha despertat l’instint», afegeix. 

El seu rècord anotador estava en 14 a Segona Catalana amb el Bescanó, un del grapat d’equips on ha estat. Com a amateur també ha jugat al Banyoles, Farners, Palamós, l’Escala, Vilamalla i Granollers i, en futbol base, es va formar a la FE Figueres abans de jugar els tres anys de juvenil a Divisió d’Honor amb el Sant Andreu, Gramenet i l’Hospitalet.

Els jugadors del Lloret celebrant un gol.

Els jugadors del Lloret celebrant un gol. / DdG

Dues greus lesions pel camí

El camí fins aquí no ha estat fàcil per a Roca, ja que els darrers anys ha patit dues lesions greus: un trencament dels lligaments encreuats del genoll -amb la recuperació en ple confinament- i una pubàlgia que el va deixar mig any fora: «Les lesions m’han acompanyat amb mala llet», lamenta. Però ja les ha deixat enrere i mirar el futur amb il·lusió. Roca ha jugat com a màxim a Primera Catalana i qui sap si els registres d’aquesta temporada li obren la porta de Tercera RFEF per primer cop. El futur? «Em trobo amb les millors sensacions. Si sorgís l’oportunitat, em faria il·lusió, però primer vull poder celebrar l’ascens a Superlliga amb el Lloret», confessa el nou depredador gironí.