Les joves promeses mundials de vela desembarquen a l’Empordà

Joves d'entre 10 i 15 anys del món deixen la seva petjada a la platja de Sant Pere Pescador

Regates en la jornada d'ahir a la Badia de Roses

Regates en la jornada d'ahir a la Badia de Roses / Campionat del Món Optimist

Guillem Camps

Al poble de Sant Pere Pescador s’hi respira fins diumenge que ve ambient de vela. Aquest municipi ja de per sí turístic en època estival viu des d’ahir la seva setmana gran, i és que les joves promeses mundials de vela hi disputen el Campionat Optimist, que aquest any ha tornat a desembarcar a l’Estat Espanyol després de 20 anys d’absència. 

Hi participen 260 regatistes carregats d’il·lusió d’entre 10 i 15 anys d’arreu del món, acompanyats dels seus equips tècnics i famílies. Això suposa, doncs, que durant la setmana i mitja en que s’allarga el campionat el municipi i les poblacions veïnes reben milers de visitants que generen un gran impacte econòmic per la zona, superior als 10 milions d’euros.

 Els millors regatistes sub-16 del món, de 56 nacionalitats, van estrenar-se ahir en la primera de les tres jornades classificatòries individuals, i van trobar-se amb unes condicions òptimes per la navegació, amb el vent típic d’aquesta part de la costa catalana. Després de les dues mànegues ja van començar a definir-se els equips que probablement lluitaran per les primeres posicions de la competició, i Grècia, Itàlia, Croàcia, Suècia i els Estats Units van imposar-se a la resta de flotes.

Avui es repetirà la mateixa fórmula classificatòria, amb dues noves mànegues que ja marcaran de manera més orientativa quins equips opten a lluitar en les categories or, plata i bronze de les regates finals de la setmana vinent.