Luis Enrique firma amb el PSG i Al-Khelaïfi adverteix a Mbappé: “Ha de renovar”

L’exseleccionador espanyol i exentrenador del Barça firma amb els parisencs fins al 2025

Luis Enrique, presentat com a nou entrenador del PSG.

Luis Enrique, presentat com a nou entrenador del PSG. / EFE

Enric Bonet

Es va fer pregar, però Luis Enrique Martínez, exseleccionador espanyol i exentrenador del Barcelona, va ser presentat com a nou entrenador del convuls PSG. La presentació de l'asturià, prevista al principi per a les dues del migdia, va acumular un retard de tres hores. Luis Enrique, en qualsevol cas, pren el relleu a Christophe Galtier, destituït aquest mateix matí només un any després del seu nomenament i després de ser incapaç de portar els parisencs a la glòria europea, gran obsessió de la propietat qatariana.

Luis Enrique espera un repte de gran importància a un PSG malacostumat a veure's consumit pels egos dels seus futbolistes, i pendent que Kylian Mbappé i Neymar acabin de resoldre el seu futur. Amb qui no es podrà retrobar el tècnic és amb Leo Messi, que va decidir no renovar el contracte per jugar a l'Inter Miami.

La del PSG serà la sisena aventura de Luis Enrique a les banquetes, després de la seva estrena al Barça B (2008-2011), el seu pas per la Roma (2011-2012), el Celta (2013-2014), el zenit aconseguit al Barcelona del segon triplet (2014-2017), i la contradictòria experiència a la selecció espanyola, amb què va assolir les semifinals a l'Eurocopa del 2020, però també amb la qual va ser incapaç de superar els vuitens de final al passat Mundial de Qatar, on Espanya va ser eliminada pel Marroc a la tanda de penals. Després del torneig, Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola de Futbol, va decidir substituir-lo per Luis de la Fuente.

"Puc garantir que jugarem com un equip", va assegurar Luis Enrique, convençut que podrà eliminar la cultura de les estrelles de l’equip.

Mbappé, protagonista a la roda de premsa

Això sí, l'asturià es va mostrar hermètic davant de la possibilitat que Mbappé pugui abandonar el PSG aquest mateix estiu davant l'interès del Reial Madrid: “El mantinc en privat. Intentarem tenir la millor plantilla possible”.

Qui es va mostrar més ferm va ser Nasser Al-Khelaifi, president del PSG, que va exigir a Mbappé que ampliï el seu contracte (conclou el 30 de juny del 2024) si pretén continuar a l'equip: "Si Mbappé vol seguir al PSG ha de renovar. No és possible que el millor jugador del món surti gratis”.

"Adoro la pressió per guanyar la Champions. No m'agraden les excuses", va afirmar també Luis Enrique, conscient de la tasca que té encomanada.