Tres retorns per tornar a fer rugir el Banyoles

Massó i Quimo, que acaben d'ascendir a Tercera amb l'Escala, i Ferru, fitxat del Figueres, inicien una segona etapa amb els del Pla de l'Estany

Sergi Ferrusola, Quimo Rodríguez i Ignasi Massó, tres retorns de pes al CE Banyoles.

Sergi Ferrusola, Quimo Rodríguez i Ignasi Massó, tres retorns de pes al CE Banyoles. / ELENA VILÀ

El Banyoles va jugar a Tercera Divisió fins fa dos anys i a la pròxima temporada, amb la reestructuració de categories, competirà a Primera Catalana, el setè esglaó. Tornar a Tercera RFEF és, a curt termini, complicat, però els del Pla de l'Estany confien portar a terme un exercici que els mogui a la part alta. El curs que arrenca se'ls presenta il·lusionant. I és que el club ha recuperat tres peces amb experiència contrastada i que havien jugat una bona colla d'anys al Miquel Coromina i Moretó. Es tracta d'Ignasi Massó i de Quimo Rodríguez, que acaben d'assolir l'ascens històric a Tercera RFEF amb l'Escala, i de Sergi Ferrusola, procedent del Figueres. Tots tres es retroben, ja que en algun moment havien coincidit a l'equip banyolí, entre Tercera Divisió i Primera Catalana.

Massó, cinc anys després

El retorn més esperat ha estat el d'Ignasi Massó. El mitjapunta, interior i davanter de Banyoles, de 33 anys, s'havia convertit en una de les perles del club. Quan era juvenil va debutar a Tercera Divisió sota les ordres de Javi García i de Benet Masferrer. Massó havia estat al Banyoles dels 5 als 28 anys, amb un impàs d'una temporada a la Jonquera quan en tenia 25. Ara, prové de l'Escala, on hi ha estat cinc temporades (2018/23). El darrer curs, el de l'ascens a Tercera, va ser el pitxitxi (10 gols) tot i perdre's una desena de partits per lesió -esquinç al turmell dret- i per sanció.

El club banyolí ja l'havia temptat per tornar els últims anys i ara s'han complert totes les variables. En primer lloc, perquè «el president (Pau Teixidor) em va explicar que tenia la intenció de fer un bon projecte i estar a la part alta». En segon, perquè «al vestidor hi tinc amics, com en Jordi Sala, l'Andreu Moreno i en Dembo». I, en tercer, per motius laborals: «L'Escala em va intentar allargar la renovació, però per jugar a Tercera el nivell d'implicació era major. Tinc la feina a Banyoles i per comoditat i logística m'era complicat seguir», explica Massó, que coordina projectes esportius al Consell Esportiu del Pla de l'Estany.

Quimo recupera la il·lusió

Al Banyoles, Massó vindrà acompanyat per Quimo Rodríguez amb el títol de campions de Primera Catalana amb l'Escala. Ambdós també havien coincidit a l'equip banyolí a la temporada 2017/18, en el primer curs del central de Girona al Miquel Coromina. «Que hi sigui en Naxi era un punt a favor per tornar. Volia jugar més a prop i Banyoles sempre m'ha fet saber que tenia les portes obertes», explica Quimo, de 34 anys.

Va jugar cinc cursos al Banyoles (2017/22) abans de l'impàs d'un any a l'Escala. Al Nou Miramar, Quimo ha estat un fix per Arnau Sala a l'eix central, disputant 26 dels 30 partits. Ara, torna per treure's l'espina de quan va marxar: «De l'anterior etapa en guardo un bon record. Però vaig marxar després d'un any dur i de desgast, veníem del descens i vam patir per mantenir-nos», recorda. Aquest estiu ha recuperat la il·lusió per jugar al Banyoles: «M'agradaria estar a la zona alta. En un principi hi haurà un equip maco, potser no per pujar, mai se sap, però sí per fer una temporada bonica», desitja l'ex del Figueres, Roses i Torroella de Montgrí.

Les ganes de tornar de Ferru

El tercer retorn destacat ha estat el de Sergi Ferrusola, conegut com a Ferru i que, com Quimo, torna al Banyoles un any després i amb sensacions similars: «He recuperat la il·lusió que vaig perdre quan vaig marxar; aquell any l'objectiu inicial era tornar a Tercera i va acabar sent un any complicat, salvant-nos a l'última jornada», recorda el polivalent jugador de Montagut i Oix, de 25 anys.

Ferru va jugar quatre temporades amb els blanc-i-blaus (2018/22): «Sempre he dit que el Banyoles m'ho ha donat tot en l'àmbit futbolístic i l'oportunitat per créixer. Tenia ganes de tornar». Ara fa el retorn procedent del Figueres, amb qui ha jugat 26 partits com a migcampista, interior i lateral, marcant tres gols i sent un perill a pilota aturada.

Al Banyoles, Ferru havia coincidit quatre temporades amb Quimo i una pretemporada -la seva primera, el 2018- amb Massó, que acabaria marxant a l'Escala. «Que hi siguin ells i que hagin renovat Mateu (Graboleda), Jordi Sala, Andreu Moreno, Dembo... és important. A part de conèixer-los en l'àmbit esportiu, són bona gent i sé que hi haurà un bon grup. Crec que podem estar a la part alta, però no és un objectiu primordial», confessa.

Nierga també torna, 9è any d'Andreu i a punt per al 54è torneig

Els de Massó, Quimo i Ferru no han estat els únics retorns d’aquest estiu al Banyoles. També ha iniciat el camí de tornada Ferran Nierga, si bé la seva anterior etapa va ser més curta. El migcampista, de 32 anys, prové del Bescanó i va defensar els colors banyolins dues temporades (2013/15). 

D’altra banda, un dels noms propis de la plantilla és el migcampista Andreu Moreno, el capità, que engegarà la seva novena temporada al Banyoles. Els blanc-i-blaus també han renovat Martí Bartrina, Jordi Sala, Dembo Batchilly, Mahamadu Drammeh «Momsi», Baba Kanuteh, Arnau Congost, Anouar Ezzaouia, Mateu Graboleda, Gabi Rusu, Lluc Vilanova, Marc Pagès i Martí Vila. La resta de fitxatges són Josep Rodrigo (Palamós), Issa Cámara (Sant Jaume de Llierca) i Ibu Ceesay (La Cellera). 

Una bona oportunitat per veure el Banyoles en acció, a casa, serà al 54è Torneig de l’Estany, que tindrà lloc el 22 i el 23 d’agost amb la presència, també, de l’Olot, el Peralada i el Figueres

El president: «Pujar a Èlit? Tant de bo, però no és l'objectiu»

Pau Teixidor, president del Banyoles des de 2015, explica que el retorn de MassóQuimoFerru Nierga «és un orgull. És un senyal que en el seu moment van estar bé al club. Ens donarà un plus de qualitat, coneixen l'entitat i l'adaptació serà molt ràpida». Tot i aquests fitxatges i la plantilla que s'està confeccionant a Primera Catalana confessa que «no ens plantegem objectius perquè, quan es fa, solen sortir al revés. L'important és competir en tots els partits. Tant de bo poguéssim estar a Èlit per entitat i per població, però no és l'objectiu d'aquest any».

L'excapità del Banyoles també es mostra satisfet per tenir una plantilla amb jugadors del poble (Massó, Congost, Mateu Graboleda, Martí VilaAnouarMomsi, Jordi Sala i Andreu Moreno) i de comptar amb un entrenador «que ha picat pedra al club». Es tracta de Francesc Ayats, que ocupa el lloc de Roger Vidal i que prové del filial, el Cornellà del Terri, de Tercera Catalana: «Volem donar visibilitat a un entrenador que s'ha forjat a casa, que sent els colors i que té ambició».

Subscriu-te per seguir llegint