El Barça ingressa 35,4 milions per Dembelé

El club aconsegueix més diners dels que inicialment li tocaven després d'obligar el jugador a tornar tot i que ja havia passat la revisió mèdica a la capital francesa

Ousmane Dembélé.

Ousmane Dembélé. / Europa Press

EFE

El FC Barcelona ha fet oficial aquest dissabte el traspàs de l'extrem Ousmane Dembélé al París Saint Germain per 50,4 milions d'euros, dels quals n'ingressarà 35,4, mentre que els 15 milions restants seran per al jugador, segons han informat EFE fonts de l'entitat blaugrana.

Per tant, el Barça ha aconseguit el seu objectiu d'obtenir més del que estipulava el contracte de l'extrem francès, que l'estiu passat va renovar fins al 30 de juny del 2024 incloent-hi una clàusula que li permetia cobrar la meitat d'un possible traspàs.

Aquesta clàusula era de transferència obligatòria, no pas una clàusula de rescissió. En aquest segon cas, hauria d'haver estat el jugador qui indemnitzés el Barcelona per la rescissió del seu contracte i no el PSG qui pagués un preu de traspàs.

Aquesta clàusula de transferència obligatòria permetia a Dembélé marxar a un altre club si abans del 31 de juliol del 2023 presentava al Barcelona una oferta de traspàs de com a mínim 50 milions d'euros i cobrar el 50% la quantitat que el club de destinació pagués per aconseguir els seus serveis.

Però l'entitat blaugrana va intentar, des que fa dues setmanes va conèixer el desig de Dembélé de marxar a París, que el punta renunciés a part dels 25 milions que li corresponien per l'operació, al·legant que no s'havien complert tots els requisits que estipulava contracte per fer el traspàs en els termes pactats.

De fet, el Barça va pressionar el punta francès obligant-lo a tornar de París, on va viatjar per passar la revisió mèdica després de la gira pels Estats Units, per tornar a entrenar-se a les ordres de Xavi Hernández.

Posteriorment, i per encaminar bé les negociacions, va tornar a alliberar-lo perquè pogués tancar els últims serrells del seu fitxatge i ja no va ser presentat com a jugador de la plantilla en el Trofeu Joan Gamper.