El nou Èric Vila: «Tenim equip a Girona per ser ambiciosos»

L’aler pivot de Bescanó, renovat per dues temporades, s’ha casat aquest estiu als Estats Units

Diu que treballa per ser més «agressiu» i consolidar-se com un jugador important a l’ACB

Èric Vila al pavelló de Fontajau

Èric Vila al pavelló de Fontajau / ANIOL RESCLOSA

Jordi Roura

Jordi Roura

Dos «sí, vull» mai havien tingut tanta transcendència com els que ha donat Èric Vila aquest estiu. El primer el va pronunciar als Estats Units el juny passat, quan es va casar amb la seva parella Haley Webster, a qui va conèixer en la seva estada a Texas, entre la seva sortida del Barça i el retorn a Girona; unes setmanes més tard en va arribar un altre, també de molt transcendent. La seva voluntat de continuar a Fontajau, representant l’orgull gironí al Bàsquet Girona i a l’ACB, es feia realitat. I per dues temporades, cosa que li transmet «confiança» i moltes ganes de tornar-la a base de molt d’esforç a la pista. La tercera temporada de Vila al club, amb qui va viure l’ascens de LEB Or a la màxima categoria, vol que sigui la de la seva «consolidació», ara que ja ha fet 25 anys i ha començat la seva nova vida de casat. 

Èric Vila està content. «Tinc molta sort perquè la meva dona m’ajuda molt, també és esportista i entén els moments i les complicacions que passem», explica. Es diu Haley Webster i és una campiona nacional als Estats Units en equitació. «La vaig conèixer en la meva estada als EUA, és molt bona, i no ho dic per dir», afirma l’aler pivot, a qui li brillen els ulls quan en parla, tot i mirar de fer-ho amb discreció. L’equitació té moltes modalitats i ara «com que a Catalunya també hi ha bons cavalls» estan intentant que pugui seguir practicant la disciplina a Girona.

Però avui aquí hem vingut a parlar de bàsquet. I quan ho fem, Vila també destil·la alegria. «Estic molt content per la confiança, la negociació no va ser complicada perquè era el que volia, seguir a Girona. M’agrada haver pogut seguir a casa perquè m’agrada el projecte i hi confio». A més el club li ha donat dos anys «i això és una motivació més, perquè no vull defraudar-los. Tinc moltes ganes de seguir creixent, com deia la CEO Stefi Batlle el Bàsquet Girona diu que aquesta és la temporada de la consolidació i jo en el meu cas personal la veig igual».

El curs passat Vila va jugar els 34 partits de lliga regular aportant mitjanes de 4.5 punts i 2,9 rebots en 15 minuts de joc. Però en vol més. Confessa que aquest estiu també ha treballat per millorar i polir el seu nivell. «Vull consolidar-me a l’equip i a l’ACB, el curs passat vaig demostrar que puc jugar a aquest nivell i ara es tracta de millorar. He de ser més agressiu i mirar d’ajudar més a l’equip en facetes on puc millorar», apunta el jugador gironí.

Per tot plegat, i tot i que el curs tot just està a les beceroles, arrencant, Èric Vila mira amunt i no avall, tot i que el Girona es va salvar la temporada passada la penúltima jornada amb un patiment extrem i dues pròrrogues a Saragossa. «L’objectiu és ser ambiciosos, tenim equip per ser-ho. i mes ara a l’inici no volem conformar-nos amb la salvació, aspirem a ser a dalt», detalla. Segons ell, malgrat la incògnita d’un Marc Gasol que ja saben que no començarà la temporada, i l’arribada de fins a vuit cares noves al vestidor «l’equip és polivalent, amb gent que pot fer moltes coses i que competirà cada partit, tal i com vol el tècnic Salva Camps». Del relleu d’Aíto també en diu meravelles: «ens transmet energia i il·lusió i nosaltres ara estem mirant de fer pinya a l’equip i entendre els seus conceptes». A la recepta tampoc hi fallarà l’afició: «sempre hi són i segur que els dedicarem molts triomfs».