Díaz diu que el govern espanyol ha de prendre mesures urgents perquè Rubiales plegui

Irene Montero diu que la Fiscalia i el Consell Superior d'Esports actuen davant la "impunitat" que busca el dirigent

Yolanda Diaz.

Yolanda Diaz. / ACN

ACN

La líder de Sumar i vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Yolanda Díaz, ha afirmat que l'executiu espanyol "ha d'actuar i prendre mesures urgents" perquè el president de la RFEF, Luis Rubiales, plegui. En una piulada a X, abans Twitter, Díaz ha qualificat "d'inacceptable" l'assemblea de la Federació en què Rubiales ha expressat que no pensava dimitir. "S'ha acabat la impunitat per les accions masclistes. Rubiales no pot seguir al càrrec", ha conclòs. La ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, també ha criticat Rubiales per "buscar la seva impunitat": "Davant d'això, actua la Fiscalia i actua el Consell Superior d'Esports per a protegir a la jugadora, per dir no al masclisme i per a garantir el dret a la llibertat sexual".

En un missatge anterior, fet mentre Rubiales feia el seu discurs, Díaz ha dit que el dirigent "segueix sense saber on està ni el que ha fet" i apuntava que "no està a l'altura".

Rubiales ha assegurat ser víctima d’un “assassinat social” promogut pel que ha titllat de “fals feminisme”. En un discurs davant de l’assemblea extraordinària de la RFEF amb aplaudiments de suport constants, Rubiales ha dit que el petó a Jenni Hermoso va ser “espontani, mutu i consentit”. “És tan greu com perquè marxi havent fet la millor gestió? No dimitiré”, ha etzibat. Rubiales ha avisat, també, que pensa anar als tribunals per defensar-se dels acusacions d’agressió sexual que, ha dit, li han fet Yolanda Díaz, Irene Montero o Ione Belarra.