Rubiales: "No dimitiré! S'està executant un assassinat social"

El president de la RFEF diu que el petó va ser "espontani, mutu i consentit" i avisa que anirà als tribunals

Redacció / Agències

Sorpresa majúscula a la seu de la Real Federació Espanyola de Futbol. Tot i que semblava un fet que Luis Rubiales dimitiria com a president de l'entitat aquest divendres a l'Assemblea Extraordinària convocada arran de la polèmica pel seu petó no consentit a Jennifer Hermoso després de la victòria de la Selecció Femenina de Futbol enfront d'Anglaterra a la final del Mundial, i pels seus gestos obscens a la llotja en presència de la Reina Letizia i la Infanta Sofía.

No obstant això, i contra tot pronòstic, Rubiales s'ha negat a dimitir i, defensant la seva gestió al capdavant de la RFEF en els últims cinc anys -malgrat les denúncies dels últims dies- ha assegurat que s'està duent a terme una "cacera" i un "assassinat social" en contra seu, sostenint que el seu petó a la futbolista va ser "consentit i mutu".

"Encara que s'estigui venent una altra cosa, no hi ha desig i no hi ha posició de domini (en el petó). Encara que s'estigui venent una altra cosa en molts dels mitjans, tant els que estan dominats o venent homenatge al senyor Tebas, com els que estan rendint homenatge al fals feminisme, que és una gran xacra en aquest país. Va ser un petó espontani, mutu, eufòric i consentit, que aquesta és la clau, aquesta és la clau de totes les crítiques", ha afirmat.

Defensant la "gran relació" que té amb totes les jugadores de La Roja i els "moments afectuosíssims" que ha tingut amb elles durant la concentració del Mundial, en el qual sosté que van formar "una família", el canari ha criticat l'actitud de Jennifer Hermoso després del comunicat emès el dimecres pel sindicat Futpro en el qual la futbolista demanava "mesures exemplars", expressant la seva "condemna" davant "conductes que atemptin contra la dignitat de les dones": "Jenni va dir que era una anècdota. De l'anècdota, del no passa res, comencen totes aquestes pressions, es passa al silenci de la jugadora i després a un comunicat que la veritat jo no acabo d'entendre. Aquí no s'està tractant de fer justícia, això és fals, s'està executant un assassinat social a mi, se m'està tractant de matar", ha assegurat Rubiales.

A continuació, ha volgut "donar la seva explicació" sobre "el 'pico'". "Davant milions de teleespectadors, el desig que podia tenir en aquest petó era el mateix que podia tenir fent-lo a una de les meves filles, no hi ha posició de domini, la gent ho comprèn encara que els mitjans venen una altra cosa". "La clau és que va ser un petó consentit, aquesta jugadora va fallar un penal. En el moment que va aparèixer Jenni em va aixecar del terra, després ens vam abraçar i jo li vaig dir oblida't del penal, ella em va dir ets un crack, jo li vaig dir "un 'piquito'?" i ella em va dir val" ha revelat.

Respecte al seu gest obscè emportant-se les mans a les seves parts després de la victòria d'Espanya, en presència de la reina Letizia i de la Infanta Sofía, Rubiales ha explicat que "em vaig emocionar molt quan el primer que vas fer (a Jorge Vilda) va ser mirar-me a mi a la llotja, i jo et vaig dir a tu "ole tus hu...". Les meves més sinceres disculpes a la Reina i a tot aquell que s'hagi sentit ofès. L'emoció era gran, no em justifico".

Molt enfadat, ha denunciat que "a mi se m'està tractant de matar. Com a espanyol hem de fer una reflexió de cap a on anem, ser campió del món és el més gran en el futbol, hem fet molt, inclosos els dirigents".

Al centre de la imatge, el seleccionador de futbol femení, Jorge Vilda.

Al centre de la imatge, el seleccionador de futbol femení, Jorge Vilda. / RFEF

"Des de fa cinc anys van per a mi per terra, mar i aire: querelles, denúncies. El fals feminisme no busca la justícia, no els importa les persones, estan preparant una execució per posar-se una medalla. La senyora Yolanda Díaz, la senyora Montero, la senyora Belarra, el senyor Echenique s'han referit a aquesta acció com a "violència sexual, sense consentiment". Què pensaran les dones que de veritat se'ls ha agredit sexualment. Em defensaré com qualsevol espanyol, exerciré accions legals contra aquesta gent" ha anunciat.

Lluny de quedar-se aquí, Rubiales ha arremès contra "les falses feministes que destrossen a les persones, que no ens van felicitar per ser campiones del món. No ens acomplexem i usem la paraula "campions" del món per a incloure homes i dones. El groguisme del fals feminisme, més Tebas i els de sempre, han apretat molt. Gran part de la premsa d'aquest país em continuarà matant, no és una qüestió de prepotència, és d'humilitat, els meus ideals són defensar la veritat. Al nostre país fa falta millorar salaris, habitatges, sanitat, però també cal millorar molt en llibertats, estem en una situació de falta de llibertat total, hi ha assembleistes que han rebut moltes pressions".

"Ja he demanat perdó pel gest de la llotja, també pel petó tot i que ha estat consentit. No dimitiré. Els dic més. He rebut moltes pressions. M'han dit que el millor era dimitir perquè m'anaven a fer fora el dilluns, però estem en un país on hi ha llei. Qui em coneix sap que lluitaré fins al final. Espero que es compleixi la llei, i com no hi ha res perquè no es produeixi" ha exclamat, repetint fins a quatre ocasions "no dimitiré, no dimitiré, no dimitiré, no dimitiré".

Una decisió amb la qual s'aferra a la presidència de la RFEF i amb la qual s'arrisca a ser inhabilitat. Fet que es descobrirà en els pròxims dies.

Aplaudiments del públic

Rubiales, que s'ha aferrat al càrrec entre els aplaudiments generals i amb els assistents a peu dret. Entre el públic hi havia les seves filles, a qui ha dit que s'havien de sentir "orgulloses" del seu pare: "Vosaltres sí que sou feministes de veritat". "Avui rebeu una lliçó sobre la igualtat, la que no diferencia entre el que diu un home i una dona, sinó entre la veritat i la mentida", ha conclòs.