Els clubs gironins a l'elit superen els 15.000 abonats

El Girona FC bat rècords amb 9.700, seguit dels 4.200 de l’equip de bàsquet ACB, els prop de 2.000 que persegueix l’Uni, i els 200 que segueixen l’OK Lliga des de Palau II

La  nova grada de gol sud de Montilivi

La nova grada de gol sud de Montilivi / Aniol Resclosa

Jordi Roura

Jordi Roura

L’esport d’elit torna a ser, aquesta temporada, un reclam per a la ciutat de Girona, que repetirà amb quatre equips a Primera divisió en disciplines com el futbol, el bàsquet masculí i femení, i l’hoquei. El curs passat, que va ser històric, tindrà continuïtat en aquest exercici 2023/24 amb un Girona FC que ha començat enlluernant a la lliga de Primera (va segon, amb 10 punts, a dos del Madrid, que és líder), un Bàsquet Girona molt renovat per intentar aspirar a alguna cosa més que a la permanència a l’ACB, un Spar Girona que sota la batuta de Laura Antoja ha confeccionat una plantilla molt ambiciosa, i un Garatge Plana Girona que després de dos anys salvant la categoria pels pèls en el play-out somia mirar amunt. 

La resposta de l’afició va ser magnífica la campanya anterior, amb més de 380.000 espectadors seguint els partits dels quatre clubs en els seus respectius campionats. Aquest estiu la febre per l’esport ha tornat a ser l’orgull dels gironins, que s’han bolcat en la renovació dels carnets. El Girona de futbol ha batut rècords i té aquest any 9.700 abonats, una xifra inèdita. El Bàsquet Girona, que el curs passat ja va haver de tancar l’admissió d’abonats i obrir una llista d’espera, ha renovat el 95% dels afiliats i es manté amb 4.200, mentre que l’Spar Girona persegueix els 2.000 i ambiciona intentar superar aquesta xifra i, qui sap si gràcies als bons resultats que s’esperen, intentar acostar-se als 3.000. En qualsevol cas, la temporada comença amb més de 15.000 aficionats abonats a algun dels quatre clubs d’elit, perquè també cal afegir-hi els 200 que té el Girona CH. 

De moment només el Girona FC ha començat la temporada. S’han jugat quatre jornades i els de Míchel, amb un estil de joc ambiciós, sumen 10 punts de 12 i van segons. Montilivi ha ampliat l’aforament aquest estiu amb una nova grada damunt del bar del gol sud. Dona cabuda l’estadi ara a 14.500 persones. De moment en els dos partits que s’han jugat a casa aquest curs el Getafe n’hi va dur 11.784 i el Las Palmas, 11.679. El Bàsquet Girona no obrirà la seva segona temporada a l’ACB fins el proper 23 de setembre, a València. El primer partit a casa serà contra el Gran Canària el dijous 28 (20.30). Els aficionats de l’Uni hauran d’esperar una mica més. Les gironines no s’estrenaran a Fontajau fins el 7 o 8 d’octubre rebent el Barça. Abans, el 23 de setembre, obriran la Lliga Femenina a València i el cap de setmana següent competiran a la Lliga Catalana. El Girona d’hoquei arrenca el 30 de setembre a Palau contra el Voltregà.

Subscriu-te per seguir llegint