L'Spar Girona derrota al Tordera en el darrer test de pretemporada (80-63)

L’equip, encara amb cinc baixes, agafa forces pel debut de lliga el proper 23 de setembre contra el Saragossa

Clara Julià

Clara Julià

Escalfant motors. L’Spar Girona estrena la temporada 2023-24 diumenge vinent en una pista més que complicada, la del Casademont Saragossa. Ho farà després de dos partits de pretemporada i amb un balanç d’una victòria (Tordera) i una derrota (Montpeller). L’equip preveu incorporar a curt termini Ainhoa López (lesionada) i Morgan Bertsch (fins ara a la WNBA), però continuarà comptant amb les baixes de Magali Mendy, Irati Etxarri i Kelsey Mitchell. Tot un seguit d’inconvenients per un club que té per objectiu esborrar la temporada passada de la ment dels seus seguidors.

Sandra Ygueravide indicant una jugada amb la mà esquerra.

Sandra Ygueravide indicant una jugada amb la mà esquerra. / ©David Aparicio

Ho reconeixia l’entrenadora de l’Spar Girona, Laura Antoja, després del triomf d’ahir davant el Tordera: «El primer partit a fora, contra un rival com Saragossa i encara amb algunes baixes, serà molt difícil, però això no vol dir que no anem cara a cara a lluitar-lo». En resum, ja des de l’inici l’equip haurà d’apel·lar a la resiliència per intentar sortir de Saragossa, vigents campiones de la Copa de la Reina, amb un triomf sota el braç.

El primer partit a fora, contra un rival com Saragossa i encara amb algunes baixes, serà molt difícil, però això no vol dir que no anem cara a cara a lluitar-lo

Laura Antoja

— Entrenadora de l'Spar Girona

I per agafar bones sensacions, ahir el grup va jugar el darrer amistós de pretemporada contra l’equip vinculat. El partit, que havia de ser bufar i fer ampolles per un conjunt físicament superior, no es va resoldre fins al final del tercer quart gràcies, en part, a l’encert del trident interior: Marianna Tolo (21 punts), Regan Magarity (16 punts) i Giedre Labuckiene (16 punts). De fet, la superioritat de centímetres va ser determinant per a un equip que va tenir un dia negre des de la línia de tres punts amb dos triples en tot el partit i moltes errades en tirs deslliurats.

Faustine Parra en una jugada del partit.

Faustine Parra en una jugada del partit. / ©David Aparicio

Per contra, el Tordera -que avui juga un partit de Lliga Catalana LF2 contra el segle XXI (18 hores), va plantar cara durant tres quartes parts del matx, fins que a les jugadores de Marc Delemus se’ls va acabar la gasolina. Tot i això, les verdes van marxar al descans amb empat al marcador (32-32) després d’una cistella de Thais Morales i fins i tot es van posar per davant al llarg del tercer quart amb jugades col·lectives que van treure les vergonyes a la defensa de l’Spar Girona.

La cara de pomes agres de Sandra Ygueravide quan faltaven cinc minuts per tancar el tercer quart i els crits de Laura Antoja demanant més defensa ho deien tot: tocava posar-se les piles. I així va ser. L’Uni va posar una marxa més i va deixar endarrere a les rivals (65-54) col·locant una distància que no va fer res més que estirar-se fins que va sonar la botzina final (80-63).

Marianna Tolo en una acció sota el cèrcol.

Marianna Tolo en una acció sota el cèrcol. / ©David Aparicio

Una victòria per agafar sensacions en un equip que té molta il·lusió, moltes cares noves i molta feina per fer encara en aquesta cursa de fons que comença d’aquí a set dies.

El Tordera continua a l’espera del CSD pel cas Kendall Martin

El silenci del Consell Superior d’Esports (CSD), que encara no s’ha pronunciat sobre el recurs que el Tordera va presentar després de rebre la negativa de la Federació Espanyola d’acceptar la fitxa de la jugadora trans Kendall Martin en uns fets que es remunten al passat mes de maig quan l’equip va jugar la fase d’ascens, afecta directament la seva inscripció a Lliga Femenina 2.

Kendall Martin i Marina Serra, d'esquenes, ahir durant el partit.

Kendall Martin i Marina Serra, d'esquenes, ahir durant el partit. / ©David Aparicio

Ara per ara, club i jugadora, que té sexe femení en el seu DNI, resten a l’espera d’una resposta de l’organisme per tal de saber si podrà continuar jugant amb el seu equip o si, per la contra, el d’ahir va ser el seu darrer partit amb l’equip de LF2. «Estem preocupats perquè han passt els 90 dies i no tenim resposta del CSD. Ens hem d’asseure i veure què fem. Nosaltres hem volgut tramitar la llicència a la Federació Espanyola i ens han dit que no», diu Marc Delemus.

Estem preocupats perquè han passt els 90 dies i no tenim resposta del CSD. Ens hem d’asseure i veure què fem. Nosaltres hem volgut tramitar la llicència a la Federació Espanyola i ens han dit que no