Fermín rescata un punt pel Barça a Mallorca

El jove andalús i Lamine Yamal van revolucionar l'atac blaugrana a la segona part

EFE

El Barça ha disminuït a Palma la velocitat de creuer que portava en la Lliga amb cinc victòries seguides i s'ha hagut de conformar amb el segon empat (2-2) de la temporada -el primer va ser a Getafe- davant un Mallorca que suma un punt valuós a Son Moix, tenint en compte que l'ha conquistat davant el líder invicte del campionat.

L'equip del mexicà Javier Aguirre segueix sense celebrar un triomf al seu camp, però almenys, va millorar davant els ulls de la seva afició exhibint ímpetu i arpa davant un poderós rival.

Va ser un monòleg del conjunt català durant moltes fases del xoc. Però d'això ja estava advertit el seu tècnic Xavi Hernández. Tocava remar, madurar el xoc fins a assestar el cop definitiu. No va haver-hi premi perquè els mallorquins s'hi van aplicar en defensa i van resistir l'assetjament.

Té mèrit un empat davant el Barça, l'equip més resolutiu en atac amb 18 gols a favor en les set jornades disputades.

El Mallorca es va saltar el guió previst en l'inici del xoc. Va imposar un ritme molt alt, va pressionar fins que les forces van anar remetent i va marcar en el minut 7 - amb un gol del kosovar Vedat Muriqi- aprofitant el primer dels dos errors comesos per la defensa del Barça en el primer període. Tots dos van pujar al marcador.

En la segona fallada, també amb Ter Stegen com a protagonista, aquesta vegada al costat de Ronald Araujo, el mallorquí Abdón Prats va desequilibrar l' 1-1 que havia establert el brasiler Raphinha quan millor jugaven els blaugranes, aquesta nit, amb samarreta de color blanc.

Xavi Hernández va apel·lar a les rotacions. Íñigo Martínez va debutar com a titular, al costat de l'uruguaià Ronald Araujo en l'eix de la saga. En les bandes, el portuguès Joao Cancel·lo va jugar per la dreta, i el canterà Alejandro Balde per l'esquerra. Van descansar Jules Koundé i Andreas Christensen.

Al centre del camp, Gavi va substituir al lesionat Frenkie de Jong, acompanyat per Oriol Romeu i Gündogan: a dalt, amb el polonès Robert Lewandowski a la banqueta (fins al minut 57), van jugar Raphinha, Ferran Torres i Joao Félix.

Al Barça de les rotacions li va costar entrar en joc. Ho va impedir, al principi, un batallador Mallorca, revolucionat pel suport incansable de la seva afició.

El gol del "Pirata" Muriqi (min. 7) li va donar ales al conjunt balear. Ter Stegen va errar de manera inusual en ell en la sortida de la pilota i, per segon partit consecutiu, com davant el Celta, el conjunt blaugrana va haver d'esforçar-se per a remuntar.

L'equip del "Basc" va acusar l'esforç a partir de la mitja hora, quan ja havia perdut per lesió a Pablo Maffeo, aquesta nit reconvertit en lateral esquerre.

Ja no pressionava amb la mateixa intensitat, va deixar espais que no va poder aprofitar Ferran Torres en dues ocasions.

Va empatar Raphinha amb un golàs, però Abdón Prats, que s'havia guanyat a pols la titularitat després del doblet en la derrota de la passada jornada a Girona, va aprofitar la segona indecisió de la saga visitant per a establir el 2-1.

El segon temps també va ser d'alt voltatge. Va poder empatar Joao Félix (min. 54) amb un xut que es va estavellar al pal de la porteria de Rajkovic.

El Barça estrenyia i el Mallorca es defensava amb tot. Lamine Yamal, que tan sols portava uns minuts sobre la gespa, va caure a l'àrea en una acció amb José Copete. El col·legiat va rectificar la seva decisió inicial d'assenyalar la falta màxima després de visionar la jugada en la pantalla el VAR.

Yamal, també, va generar la jugada del 2-2. Va centrar i Lewandowski va assistir a un altre canterà de Huelva, Fermín López, perquè marqués a plaer.

Yamal i Fermín van exercir una influència notable en el joc del Barça en un tram final trepidant, també, amb el Mallorca buscant el primer triomf de la temporada davant la seva afició.

Cyle Larin va poder desequilibrar el marcador, encara que també la va tenir Lewandoswki.

El Barça va finalitzar el partit llançat a l'atac, fins i tot a costa de deixar espais enrere, a la recerca del sisè triomf seguit que li garantiria el lideratge una jornada més, però que no va arribar, i un Mallorca parapetat en la seva àrea donant per bo un punt conquistat amb molt de sofriment.