L'Spar Girona supera al Barça i es planta a la final de la Lliga Catalana (89-68)

Les gironines arrasen al segon quart (31 a 10) gràcies al joc interior i decanten el partit amb una encertada Marianna Tolo (25 punts)

Sandra Ygueravide, amb la pilota a les mans, en una acció del partit.

Sandra Ygueravide, amb la pilota a les mans, en una acció del partit. / FCBQ

Clara Julià

Clara Julià

Res millor que una victòria per refer-se d’una derrota. Que li expliquin a l’Spar Girona que després de perdre estrepitosament a Saragossa en el debut de lliga, ahir va renéixer de les cendres guanyant al Barça CBS (89-68) en les semifinals de la Lliga Catalana. A la final de demà s’hi trobaran al Cadí La Seu que també va fer els deures derrotant al Talenom Boet Mataró (90-54) en la segona semifinal.

Marianna Tolo defensada per Carolina Guerrero en una acció del partit.

Marianna Tolo defensada per Carolina Guerrero en una acció del partit. / FCBQ

Les bones notícies es van acumular dins l’equip, que va veure el retorn a les pistes d’Ainhoa López, ja refeta de la seva lesió. Tot plegat amb la nord-americana Morgan Bertsch, encara amb jet-lag, mirant-s’ho des de la banqueta. Un triomf que esdevé com un bàlsam per a l’equip de Laura Antoja que, per fi, comença a veure el grup en la seva totalitat a l’espera de l’arribada de la darrera peça: Kelsey Mitchell.

Barça i Spar Girona es tornaven a veure les cares en un partit de semifinals de Lliga Catalana i les gironines encara tenien al cap l’eliminació a Fontajau de la temporada passada. Les sensibles baixes de Paula Ginzo i Anna Cruz no van aturar l’ímpetu inicial de l’equip d’Isaac Fernández que es va posar per davant amb un parcial de 3 a 10 gràcies a l’encert exterior. Les jugadores de Laura Antoja van respondre amb contundència sota la batuta de Sandra Ygueravide, que es va inflar a repartir assistències mentre Marta Canella, que semblava que tingués un pulmó extra, no s’aturava ni en defensa ni en atac.

Després de remar durant els deu primers minuts, les gironines van aprofitar el moment de desencert del Barça amb Kristina Rakovic carregada de faltes, per capgirar el marcador (23-22). L’equip d’Isaac Fernández va quedar noquejat, fet que va aprofitar l’Uni per agafar embranzida. El contacte es va incrementar i una de les primeres a notar-ho va ser Irene Broncano, la jove vinculada blaugrana es va endur un cop dur a l’esquena, però es va refer ràpidament per col·locar la mínima (29-30) en el marcador.

Laura Peña en una acció durant el partit.

Laura Peña en una acció durant el partit. / FCBQ

Les il·lusions del Barça van durar ben poc. Un parcial de 12-0 va ser com un punyal per a les de la capital, que patien massa per frenar la superioritat física d’un Spar Girona que, per la contra, cada vegada se sentia més còmode sobre el parquet amb Marianna Tolo (19 punts al descans) fent cistelles de tots els colors a sota el cèrcol i posant el llacet a un parcial escandalós (31 a 10) que sentenciava el partit al descans (50-32).

Les gironines van mantenir l’statu quo i de poc servien els temps morts d’Isaac Fernández per minimitzar l’hemorràgia. La botzina final va sonar i les jugadores de l’Spar Girona marxaven somrients a fer estiraments a la banda. Més enllà del triomf, la d’ahir va ser la primera passa d’un equip reconstruït que sembla que comença a rodar després d’una pretemporada escassa i marcada per l’absència de jugadores. Així doncs, demà (17 hores) el conjunt podria aixecar el primer títol de la temporada.