Les baixes condemnen les opcions de l'Spar a Saragossa (65-38)

Un parcial de 20 a 7 en el segon quart fa perdre el fil del partit a les gironines

Clara Julià

Clara Julià

A l'Spar Girona li falta temps. Li falten setmanes de preparació i jugadores. Les gironines, amb cinc baixes i dos partits de pretemporada, han visitat el Príncipe Felipe i han topat amb un tren de mercaderies que ha posat distància al segon quart (20 a 7) i ha rematat amb poca oposició (65-38). La competició no espera a ningú i menys encara si les rivals en el primer partit de temporada són, ni més ni menys, que les vigents campiones de la Copa de la Reina: el Casademont Saragossa. Un equip d'Eurolliga amb un bloc consolidat de l'any passat (Vega Gimeno, Leo Fiebich, Helena Oma, Mariona Ortiz, Serena Geldof) i amb incorporacions de luxe com Aleksa Gulbe o Tanaya Atkinson (la tercera màxima anotadora de la temporada passada amb 15,24 punts en la fase regular).

Sandra Ygueravide defensada per Diallo en una acció del partit.

Sandra Ygueravide defensada per Diallo en una acció del partit. / @alvaroS93 | Casademont Zaragoza

L'equip de Laura Antoja -que s'estrenava a la banqueta com a primera entrenadora- començava el duel per davant, però tot i enganxar a les manyes a contrapeu en un inici igualat (16-11) i desencertat, les jugadores de Carlos Cantero han despertat des del perímetre per marxar al descans dominant l'electrònic amb Helena Oma i Vega Gimeno desprenent confiança amb cada tir que llançaven.

Allò que no havia de passar, deixar-se anar i perdre el fil del partit, estava passant. La tasca a la segona part era gairebé missió impossible: remuntar 18 punts al Príncipe Felipe no és una cosa que es faci cada dia. El Saragossa, exultant, arribava a tot arreu en atac i en defensa. Les manyes anaven estirant el marcador a mesura que transcorrien els minuts davant el que s'estava convertint en un bany de sang (61-31).

Laura Antoja observant el partit des de la banda.

Laura Antoja observant el partit des de la banda. / @alvaroS93 | Casademont Zaragoza

L'Spar Girona arribava als darrers minuts de partit esperant que sonés la botzina final. A l'espera de la recuperació d'Ainhoa López, Magali Mendy i Irati Etxarri, així com de l'arribada de Morgan Bertsch i Kelsey Mitchell, al grup li tocarà passar pàgina i mirar endavant. Queda molta feina per fer i poc temps: les semifinals de la Lliga Catalana contra el Barça CBS són el divendres que ve (18.15 hores).