Els germans bordilencs Cikusa debuten amb Espanya

Són els més joves a fer-ho amb la selecció d'handbol en els últims quaranta anys

Djordje Cikusa, en una acció del partit.

Djordje Cikusa, en una acció del partit. / stian lysberg solum/efe

DDG/EFE

Els germans de Bordils Djordje i Petar Cikusa s'han convertit en els jugadors més joves a vestir la samarreta d'Espanya d'handbol en els últims quaranta anys, després de debutar amb la selecció espanyola amb 17 anys, 10 mesos i 22 dies, en el triomf contra els Països Baixos (39-28).

El lateral dret Djordje, que complirà 18 anys el pròxim 8 de desembre, s'ha estrenat amb la selecció absoluta als 23 minuts del partit. El seu germà bessó, el central Petar, s'ha hagut d'esperar una mica més per a disputar els seus primers minuts com a internacional, després d'entrar en la pista a l'inici de la segona part. Tots dos han marcat quatre gols.

Djordje i Petar Cikusa, jugadors del Barça, tindran una nova oportunitat de vestir la samarreta d'Espanya en els dos partits de la Golden League que la selecció espanyola disputarà dissabte (14,15) amb Dinamarca i el diumenge (16,45).

En els últims quaranta anys, segons els registres de la Federació Espanyola d'Handbol, cap jugador menor d'edat havia debutat amb la selecció espanyola.

No obstant això, el porter Xoan Ledo, que actualment milita en les files de l'Istres francès, va arribar a asseure's amb tot just 17 anys i 3 mesos en la banqueta de la selecció, encara que no va arribar a jugar ni un sol minut en els dos amistosos que Espanya va disputar el novembre de 2013 amb Hongria a Debrecen.

Un debut que sí que s'ha produït en el cas dels germans Djordje i Petar Cikusa, peces fonamentals en la selecció espanyola juvenil campiona d'Europa i aquest estiu campiona del món.