Olot es prepara per acollir l’Europeu Femení d’hoquei

La portera de Caldes Anna Salvat és la representant gironina de la selecció espanyola, la gran favorita

L’acte de presentació del campionat

L’acte de presentació del campionat / Ajuntament d'Olot

Jordi Roura

El proper dilluns 4 de desembre començarà la 16ena edició de l’Europeu femení d’hoquei, que fins al dia 9, es disputarà al pavelló d’esports Olot. Per primer cop la ciutat serà l’escenari d’una competició europea d’aquestes característiques. En els sis dies que durarà l’Europeu, també hi haurà activitats per a les escoles i la col·laboració de diferents entitats perquè la ciutat pugui viure amb intensitat l’hoquei al més alt nivell.

Un total de set països participen de l’Europeu. Anglaterra, Itàlia, França, Alemanya, Portugal, Suïssa i Espanya, que té una representant gironina a la convocatòria,la portera Anna Salvat, de Caldes, que juga al Palau. En aquesta ocasió, l’Europeu estrena un nou sistema de competició separat en dues fases diferents. En primer lloc es disputarà la fase de grups amb dos quadres creuats per coeficient de seleccions formats per tots contra tots en un partit: Grup A: Espanya, França, Portugal i Itàlia Grup B: Alemanya, Anglaterra i Suïssa.

Després de la fase de grups, el torneig entrarà a la ronda eliminatòria de quarts de final. L’equip millor classificat del Grup A en finalitzar la fase de grups passarà directament a semifinals. La resta d’equips disputaran una primera ronda eliminatòria. Posteriorment, es disputarà la fase de consolació, les semifinals, el partit pel tercer i quart lloc i la gran final. L’Europeu començarà el dilluns 4 de setembre a les 15h amb un duel Anglaterra-Suïssa. A les 19.30h, tindrà lloc la cerimònia d’obertura i a partir de les 20.30h començarà el partit entre Espanya i Portugal.  El preu de les entrades és de 5€ per dia (1€ per als menors de 12 anys). També es podran adquirir abonaments per a tots els dies per 20€ (3€ per als menors de 12 anys).