El Sarrià-Bordils és més que un partit d’handbol

Sarrià acull un derbi gironí (18.30 hores) que aixeca passions i arriba amb un avantatge mínim pels visitants en la classificació

El derbi jugat a Bordils el febrer d’aquest any.

El derbi jugat a Bordils el febrer d’aquest any. / DAVID APARICIO

Jordi Bofill

Jordi Bofill

El Sarrià-Bordils, o el Bordils-Sarrià no és un partit d'handbol i prou. És molt més. El derbi gironí que es juga aquesta tarda al Pavelló de Sarrià (18.30 hores) és una lluita plena de reivindicació i d'amor propi. Ambdós són històrics de l'handbol de les comarques gironines, referents absoluts d'un esport que aixeca passions. L'orgull, el sentiment de pertinença, el reconeixement a la feina ben feta es posen en joc dins de seixanta minuts que no deixaran indiferent a ningú. No cal ni dir que s'espera un ple a vessar i que serà un partidàs.

Ubicats a Primera Nacional, els bordilencs arriben al derbi amb un mínim avantatge respecte als sarrianencs de dos punts en la taula classificatòria. Els homes de Gerard Farrarons són cinquens amb quinze punts, mentre que l'equip local, dirigit per Josep Espar, és setè amb tretze.

El que sí que ens trobem són dues dinàmiques ben diferenciades, perquè el Sarrià no passa per un bon moment: no ha guanyat cap dels darrers quatre partits, amb un empat aquest últim cap de setmana contra el Palautordera (31-31) i tres derrotes. Per la seva banda, el Bordils acumula quatre triomfs en les cinc últimes jornades. Un fet que els ha permès avançar el Sarrià en la classificació.

En el derbi gironí, però, les ratxes valen de poc, perquè tot s'iguala o passen coses que a primer cop d'ull semblen inversemblants. Caldrà controlar molt bé els ànims i saber jugar amb la pressió, un parell de condicionants que els protagonistes gestionen des que eren petits. Perquè aquest Sarrià-Bordils, és un clàssic.

També juga el Banyoles

Al matí, l'altre equip gironí de la categoria, el Banyoles, rep el Sant Joan Despí al Pavelló de la Draga (12.30 hores). Els banyolins són catorzens i hi ha setze equips.