El Breogán redueix a dues victòries el marge del Bàsquet Girona amb el descens

Els gironins es jugaran bona part de la permanència en el primer terç de segona volta, amb cinc partits contra els últims classificats

La plantilla del Breogán celebra la victòria contra el Granada

La plantilla del Breogán celebra la victòria contra el Granada / ACB

Guillem Camps

En la jornada matinal de l'ACB d'aquest diumenge, el Breogán ha derrotat el Granada (85-79) en un partit clau en la lluita per la permanència i ha deixat el Bàsquet Girona amb només dues victòries de marge respecte al descens. Els gallecs s'han sobreposat a la remuntada andalusa en el tercer quart i en els instants finals han estat més encertats gràcies a la clarividència de Sergi García (22 punts).

Aquest resultat deixa els dos equips empatats a cinc victòries, marcant el tall del descens. Un graó més amunt trobem l'Andorra i el Bilbao, amb sis victòries, i amb set es queda el Bàsquet Girona, empatat amb el Bilbao. Els bascos han sumat el setè triomf aquest migdia davant un desconegut BAXI Manresa (74-54), que ara haurà d'esperar al partit entre el Baskonia i el Madrid per saber si es classifica per la Copa del Rei. Si els vitorians guanyen o perden per només un punt (anotant-ne més de 71) obtindran el bitllet per a la cita de Màlaga. Sinó, seran els manresans qui acompanyaran els altres set classificats, entre els quals ja hi ha el Tenerife, que necessitava que Manresa o Baskonia -un dels dos- perdés.

L'inici de segona volta, clau pel Bàsquet Girona

Les últimes cinc derrotes consecutives del Bàsquet Girona l'han fet passar de lluitar per la Copa del Rei a veure's immers en ple combat per evitar el descens. El primer terç de segona volta, amb cinc dels sis partits contra els últims classificats, seran claus per determinar si l'equip guanya tranquil·litat o es posa encara en més problemes. El primer test serà dissabte vinent a Fontajau contra el cuer Palència, que amb dues victòries ja no té marge error contra equips de la seva lliga si es vol enganxar en la lluita per la salvació.