El Barca arriba a quarts a Salamanca en el debut del gironí Pau Cubarsí

El defensa nascut a Estanyol ha disputat els seus primers minuts oficials, encara que ja va jugar un amistós contra Club América

Els blaugrana també pateixen per eliminar l’Unionistas però remunten a la segona part el gol inicial del salmantins

Cubarsí s'abraça a De Jong i Sergi Roberto després del gol de Koundé

Cubarsí s'abraça a De Jong i Sergi Roberto després del gol de Koundé / J. M. Garcia /EFE

Nacho Jimenez

Després de molts mesos entrant a les convocatòries de Xavi HernándezPau Cubarsí ha debutat amb el primer equip del FC BarcelonaEl jugador del planter blaugrana ha estat el primer canvi del tècnic egarenc contra Unionistas de Salamanca.

El central del Barça Atlètic ha entrat en lloc de Christensen només iniciar la segona part. D'aquesta manera, es converteix en un altre dels jugadors de la generació del 2007 que té presència a un escenari de màxima exigència.

Cubarsí és una de les grans apostes de Xavi, ja que ha prioritzat la seva presència davant de Mika Faye, que està sent una de les sensacions del filial de Rafa Márquez. Les lesions d' Iñigo Martínez el van fer guanyar presència als entrenaments i, després de causar una bona impressió, s'ha mantingut a la dinàmica.

Tot i que ja va jugar a Dallas contra Club América, en aquell amistós que es va disputar abans de tancar el 2023, al Regne Sofia ha disputat els seus primers minuts oficials el futbolista nascut a Estanyol.

El defensa, que destaca per la seva elegència en sortida de pilota, va assistir Jules Koundé en el segon gol del matx. Arran d'aquest gol, el Barça va poder fer un respir i encarrilar la victòria contra Unionistas de Salamanca.

El FC Barcelona serà aquest divendres al sorteig els quarts de final de la Copa del Rei, que es disputaran la setmana que ve, ja amb tots els equips de la Primera Divisió. Ha guanyat l’Unionistas de Salamanca per 1 a 3, però no pas sense patiment. Ha hagut de remuntar el gol inicial dels salmantins, a la mitja hora de joc. Ferran, just abans del descans, i de Koundé i Balde, a la segona part.

Xavi ha posat una alineació amb força canvis, però sense gaires concessions. Ha tornat Romeu en un partit per recuperar la confiança i ha entrat Marc Guiu de davanter centre. Ha sorprès que Xavi l’hagi triat per davant del brasiler Vitor Roque, acabat de fitxar per 61 milions d’euros. Tot just ha tingut deu minuts, com contra el Las Palmas i el Barbastre.

El de Granollers ha demostrat de seguida el seu instint de golejador. La primera ocasió blaugrana ha estat seva, en una rematada de davanter centre pur que el porter Iván Martínez ha tret a córner en un cop de reflexos. El partit havia començat amb l’ensurt habitual.Al cap de 50 segonss, una bona combinació entre Serrano i Losada ha enxampat adormits els defenses culers. El xut de Losada ha sortit ben ajustat al pal esquerre de Peña.

Ha semblat que el Barça de mica en mica anava agafant el control. Sense abassegar, feia tot l’efecte que la diferència de qualitat s’imposava i que en qualsevol aproximació podia arribar el gol blaugrana. Però, aquest Barça és massa feble i inconsistent. A la mitja hora de joc, ha encaixat un gol. Tant li fa la categoria o la qualitat del rival. I tant li fa que Álvaro Gómez hagi anotat un golàs en rematar de volea des de la dreta una centrada bombada des de l’esquerra. Avui, qualsevol equip es veu en cor de plantar-li cara. Amb il·lusió, intensitat física i ordre tàctic són capaços d’escurçar l’enorme distància de qualitat que hi ha. No són capaços els blaugrana d’imposar la seva autoritat.

I encara bo que a l’últim minut de la primera part Ferran hagi culminat un contracop després d’un córner contrari per empatar el partit i anar-se’n al vestidor amb tota la feina per fer, però sense el ridícul que suposava no poder guanyar un equip de la Primera RFEF.

La segona part ha començat amb l’entrada de Cubarsí per Christensen, oficialment per unes molèsties. El joc ha seguit igual de pla i lent, sense que passés res de notable. A l’hora de joc, Xavi ha començat a treure ferro de la banqueta. Pedri, Gündogan i Lewandowski per Fermín, Guiu i Joao Félix. L’Unionistas també ha fet tres canvis de cop. L’esforç físic de la primera part es començava a notar en les cames unionistes.

El no res en què havia entrat el partit l’ha trencat Koundé d’un xut potent des de fora l’àrea. Estava l’Unionistes amb 10 per una ferida a la cella de Losada que Peña li havia fet sense voler en rebutjar amb el puny una centrada. L’equip s’ha amagat a l’àrea i el buit l’ha aprofitat el defensa francès per engaltar un xut fort i ajustat. Sense temps de reaccionar, Balde ha fet l’1 a 3 en un bon xut per damunt del cap del porter en entrar pel lateral de l’àrea.

L’Unionistas ha abaixat els braços. I el Barça ha pogut respirar i resoldre uns vuitens de final que se li havien complicat en excés. Les dues darreres intervencions de Peña per salvar el 2 a 3 una doble ocasió salmatina és un bon epíleg per explicar el partit.