L’Olot se situa líder amb èpica (0-1)

Un gol de Maynau en el minut noranta dona els tres punts a l’equip de Pedro Dólera contra la Muntanyesa

Foto de família de l'Olot abans de l'inici del partit contra la Muntanyesa

Foto de família de l'Olot abans de l'inici del partit contra la Muntanyesa / Arxiu particular

Jofre Amargant Bosch

L’Olot s’ha situat líder de Tercera Divisió amb èpica. Els garrotxins s’han imposat 0 a 1 a la Muntanyesa amb un gol en el minut 90 de Joan Maynau que ha fet emmudir l’afició local. El gol del selvatà donava tres punts d’or per empatar en el primer lloc de la classificació amb l’Hospitalet, amb 38 punts, al final de la primera volta.

El lideratge era un premi molt gros per deixar escapar el triomf en la visita a la Bombonera de Nou Barris. No era el millor escenari per mirar d'aconseguir una victòria. Amb un públic que es fa notar, un equip local que pressiona i un camp petit i de gespa artificial, l'Olot ha sortit al partit amb el nivell d'intensitat que requeria. El conjunt volcànic no ha pogut trenar possessions llargues i elaborades, sense potser acabar de fer un joc que l'afavorís més, però ha estat competitiu i ha tingut les ocasions més clares del primer temps. Terma ha fregat el primer gol dels olotins en una rematada picada que ha sortit fregant el pal (22'). Els locals no han acabat d'intimidar la porteria de Mourin, només un intent d'Alarcón a la sortida d'un córner (32') i una jugada que Juvi ha tallat providencialment (41'), quan Izuchi ja preparava la canya. L'última abans del descans ha estat per l'Olot, amb un cop amb la testa desviat d'Uri González.

La segona part ha començat amb una opció per marcar molt clara per a l'Olot. Urri ha tret un xut que s'ha enverinat i que Roquet ha rematat amb el cap arran del pal. La Muntanyesa ha aconseguit canviar la dinàmica i ha començat a trepitjar l'àrea de Mou. Izuchi ha posat la por al cos als garrotxins, en una demostració que el rival era viu i necessitava poc per fer mal. El londinenc no ha estat capaç d'enganxar la pilota des de l'àrea petita (52').

L’Olot ha estat capaç de capgirar la dinàmica i començar a tenir més aproximacions de Mas i Roquet. Els locals han perdonat la vida a l’Olot a les acaballes. Kevin Díaz ha rematat de planxa sol a fora (88’). Un gol que hauria estat un gerro d’aigua freda per als visitants. De caure condemnat i marxar sense premi, s’ha passat al botí més gros. Els de Dólera han fet mal en estratègia. Bigas ha servit un banda en llarg, Barnils l’ha pentinat i Maynau l’ha endreçat. Protagonista inesperat, però necessari. El de Tossa s’ha elevat més que ningú per fer el gol de la victòria. Tres punts treballats per afrontar la segona volta des del lideratge i amb el pols amb l’Hospitalet en igualtat de condicions.

FITXA TÈCNICA

Muntanyesa: Fernández, Murcia, Joel, Moyano, Montoya (Bargalló, m.75), Linares, Izuchi (Kevin Díaz, m.66), Alarcón, Gabaldón (Èric Ruiz, m.66), Muñoz i Wilber.

Olot: Mourin, Barnils, Juvanteny, Blázquez, Terma (Ufano, m.78) Mas, Urri (Maynau, m.78), Pedro, Uri González, Roquet (Chabboura, m.66) i Bigas.

Àrbitre: Moreno Villaécija. Va amonestar els locals Murcia, Alarcón, Wilber i Gabaldón i els visitants Terma i Maynau.

Gols: 0-1, m.90: Maynau.