Pau Gasol dedica una carta al seu germà Marc: "M'ha inspirat a ser millor persona"

Pau Gasol en una imatge d'arxiu

Pau Gasol en una imatge d'arxiu

EFE

L'exjugador i llegenda del bàsquet espanyol Pau Gasol ha publicat aquest dijous un text amb motiu de la retirada oficial el 31 de gener passat del seu germà, el també exitós exjugador de bàsquet Marc Gasol, del qual ha destacat que l'ha "inspirat a ser millor persona" a través de valors com la constància i el compromís.

"Encara que pugui semblar que el més normal és que els germans petits es fixin en els grans (i vull creure que d'alguna manera he impactat positivament en els meus), també puc dir amb orgull que el Marc i l'Adrià m'han inspirat a ser millor persona i millor germà, i continuo aprenent d'ells cada dia", ha escrit.

En una carta publicada al seu compte personal de la xarxa social LinkedIn, Pau Gasol ha assegurat que se sent "molt orgullós" dels èxits aconseguits per Marc "tant dins com fora de la pista". No va ser un camí fàcil, però sempre va tenir clars els seus objectius i va treballar intensament fins a convertir-se en un referent", ha remarcat en un text escrit únicament en català.

En aquest sentit, el gran dels Gasol ha subratllat la tasca del seu germà al Bàsquet Girona, club que va fundar i presideix des del 2014. Compaginant les funcions de jugador i president, Marc va liderar l'equip fins a l'ascens a la Lliga Endesa aquella mateixa temporada 2021-2022 i va contribuir a aconseguir la permanència a la màxima categoria del bàsquet espanyol el curs següent, 2022-2023.

"No només ha sabut fer renéixer el club que tenia al seu cor, sinó que l'ha dotat d'un caràcter propi i d'una personalitat única", ha remarcat Pau, qui a més va destacar l'"enorme compromís des del primer dia" i la "petjada" que deixarà a tots els jugadors i les famílies que passaran pel club.

En una publicació il·lustrada amb dues fotografies, una d'ambdós vestits amb roba de carrer quan eren nens i una altra durant l'escalfament de l'All-Star de 2015 a Nova York, en què van protagonitzar un moment icònic en compartir el salt inicial, el Pau ha definir el Marc com una persona "constant, treballadora, compromesa i amb una gran sensibilitat cap als temes socials i mediambientals".