Cap medalla gironina en el Mundial de Glasgow

Ni el palamosí Adel Mechaal, sisè classificat, ni la banyolina Esther Guerrero, que es despenja en el tram final, fan podi en les finals del 1.500

Esther Guerrero, patint en el tram final de la final dels 1.500.

Esther Guerrero, patint en el tram final de la final dels 1.500. / RFEA

Jordi Bofill

No va haver-hi medalles gironines en el Mundial d'atletisme de Glasgow. Ni Mechaal ni Guerrero van tenir cap mena de possibilitat real, un cop arribada l'hora de la veritat.

El palamosí Adel Mechaal va acusar l'esforç del dissabte, en què va ser sisè en la final dels 3.000 metres. En els 1.500 va repetir posició, fent una marca de 3.37.76. No va tenir cap opció a medalla, el gironí, que des del principi va situar-se en la part del darrere d'un grup inflat amb catorze corredors. Va reaccionar bé, esclar, perquè li sobra orgull. Insuficient, però, per a ocupar cap de les places d'un podi que va veure l'or de Beamish (3.36.54), la plata de Hocker (3.36.69) i el bronze de Kessler (3.36.72).

Una llàstima que Mechaal no acabés de concretar el seu bon cap de setmana, després de ser segon divendres i controlar de meravella la seva sèrie de semifinals. Sense dubte, el cansament va jugar un paper important en el rendiment d'un atleta -l'únic que tenia una cursa més a les cames que la resta- que, ben segur, tornarà a cridar l'atenció positivament en les pròximes proves que disputi.

D'altra banda, la banyolina Esther Guerrero va acabar en última posició d'una cursa guanyada per Hailu (4.01.46), seguida de Hiltz (4.02.32) i Mackay (4.02.69). Cal destacar que és la primera final en un Mundial per a Guerrero, amb la qual cosa l'objectiu està més que complert. Durant la final va haver-hi massa canvis de ritme, un fet que va descol·locar l'atleta gironina, que va acabar desanimada i despenjant-se (4.12.33), després d'una primera part en què semblava tenir alguna petita opció. Però era un miratge.