Unicaja - Bàsquet Girona: Surten escaldats en una segona part sense història (111-80)

El Bàsquet Girona només competeix a la primera part davant un Unicaja que no té pietat de la indolència dels de Katsikaris

Kalinoski intenta una jugada de concurs amb Sima

Kalinoski intenta una jugada de concurs amb Sima / ACB

Guillem Camps

No arribava en condicions idònies el Bàsquet Girona a la pista d’un dels millors equips de l’ACB. Però davant les adversitats, el que se li ha de demanar a un equip és que tregui caràcter i orgull, i això no ha demostrat un Bàsquet Girona que ha desconnectat després del descans a Màlaga (111-79).

Els instants inicials van ser prometedors, però van durar un minut i mig. Els de Katsikaris es van descentrar amb diversos errors en atac i en defensa, i els malaguenys ho van aprofitar per anotar dotze punts en només 90 segons (14-7). Chery aturava la sangria amb cinc punts seguits, però l’encert des del perímeter d’Osetkowski mantenia l’Unicaja per davant (19-14). A més, ara era Taylor qui també afinava en el tir exterior, i només el punt d’honor d’Iroegbu, amb 10 punts, minimitzava les pèrdues al final del primer quart (29-21).

Els andalusos es posaven amb una màxima diferència de 16 punts amb una cistella de Taylor al segon quart (33-21), i això semblava que feia reaccionar el conjunt gironí. Sergi Martínez es posava l’equip a les espatlles amb el seu habitual caràcter i bona lectura de joc, i després Colom i Taylor obligaven Ibon Navarro a aturar el partit (44-35). Els gironins no podien aturar el talent ofensiu de l’Unicaja, però com a mínim ara no regalaven pilotes i jugaven amb més fluidesa en atac. Qui va estar especialment encertat de cara a cistella va ser un Susinskas que encadenava onze punts pràcticament consecutius i posava els de Katsikaris ben a prop en el marcador abans del descans, però un triple final d’Alberto Díaz deixava el desavantatge al voltant dels 10 punts (57-48).

Amb aquesta progresió, difícilment el Bàsquet Girona tindria opcions de competir per la victòria. I així ho evidenciava l’Unicaja en l’inci del tercer quart, obligant els gironins a buscar-se la vida des de la llarga distància i aprofitant una defensa molt tova dels de Katsikaris, que mostraven una certa apatia no fent la transició atac-defensa. Enmig de tanta grisor, apareixia la llum de Susinskas amb cinc punts seguits que impedia que el correctiu fos major (70-55). Però ni de bon tros era suficient, perquè el Bàsquet Girona pràcticament renunciava a defensar i permetia que els locals es lluissin amb jugades de concurs. Al final del tercer quart, no hi havia cap dubte que els d’Ibon Navarro assolirien els tres dígits (91-63).

Amb tot ja decidit, l’últim quart només serviria per mesurar l’orgull de l’equip. Però definitivament, fora de casa els gironins no tenen el mateix caràcter que a Fontajau. Com era d’esperar, els malaguenys baixarien el ritme ofensiu, però serviria de ben poc amb l'apatia dels de Katsikaris.