La 31a Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós de Blanes, que va celebrar dissabte, va comptar amb 5.000 inscrits, rècord absolut en les més de tres dècades que fa que s'organitza. L'any passat es va estar a punt d'arribar a aquesta xifra, ja que van haver-n'hi 4.975, i de fet dissabte va haver algunes persones que es van quedar sense poder inscriure's.

El primer en fer tot el recorregut ha estat enguany l'atleta olímpic José Luis Blanco, que va invertir poc més de 25 minuts, després que l'any passat, en la 30a edició, també va ser el més ràpid.

La caminada està organitzada per l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament i el Grup Fondistes Blanes, que s'encarrega del pes de coordinació de la cita esportiva selvatana.

La marxa nocturna popular compta amb un recorregut aproximat d'uns 8 quilòmetres, està oberta a totes les edats i no té caràcter competitiu. Tot i això, hi ha molts atletes que aprofiten la caminada per posar-se a prova o entrenar-se.

El caràcter popular i lúdic que té l'esdeveniment, que forma part de les activitats de la Festa Major Petita queda reflectit en els grups de familiars i amics que fan la caminada, alguns d'ells amb cotxets de nens petits, o fins i tot acompanyats dels seus gossos.

També hi ha elements que criden l'atenció, com per exemple el gegantó Es Forcaner de la Colla Gegantera de Blanes -que sempre porta el número d'inscrit 666 pel seu origen infernal- o grups d'amics que fan la caminada disfressats amb diferents motius per fer gresca.

La caminada va sortir a dos quarts d'onze de la nit des del passeig de Mar i va transcórrer per diversos barris de Blanes fins tornar al seu lloc d'inici després de completar els vuit quilòmetres que té l'itinerar.

Al llarg del recorregut hi va haver controls, serveis d'avituallament i sanitaris, i mentre anaven arribant s'anava oferint als participants síndria i aigua, així com la possibilitat de ser atesos en un recinte delimitat per a la ocasió en cas que tinguessin alguna molèstia.