L'Ajuntament de Castelló d'Empúries va presentar ahir la programació de la Festa Major de Sant Llorenç, que tindrà lloc del 8 a l'11 d'agost. La celebració s'obrirà amb un pregó de Xuriguera i Faixedas i durant els dies següents hi haurà balls, activitats culturals i concerts, entre d'altres. Els organitzadors destaquen l'actuació del grup de punk-rock anglès The Toy Dolls, que encapçalarà l'oferta musical de la Nit Jove.

El pregó de festa major, el dia 8 a dos quarts de set de la tarda, donarà el tret de sortida a les celebracions. Tot seguit, hi haurà una audició de sardanes amb la cobla Rossinyolets i s'inaugurarà la mostra d'artistes locals i l'exposició Castelló d'Empúries, retalls de la nostra història, a la capella del Convent de Santa Clara. Al pati-hort del convent se servirà un còctel d'obertura de la Festa Major amb acompanyament musical. A més, a les vuit del vespre hi haurà una visita teatralitzada a la basílica i, a partir de les onze de la nit, música amb Pawn Gang, Lennis Rodriguez, 31 FAM i DJ MakenRow.

Divendres, dia 9, a les vuit del vespre, al carrer de Sant Francesc i a l'Ecomuseu-Farinera tindrà lloc la sisena edició de Tapes a la Fresca, acompanyada d'una fira de degustació de vins i caves dels cellers de la DO Empordà. A partir de dos quarts de deu es podrà ballar amb l'orquestra La Chata i, a les onze de la nit, tocaran The Toy Dolls, Crim i Talco.

Dissabte, missa i correfoc

Dissabte, 10 d'agost, serà un dels dies més farcits d'activitats, amb una despertada amb els Fusellers i missa solemne en honor a Sant Llorenç. A les onze del matí hi haurà una visita teatralitzada i més endavant també es faran sardanes, competicions esportives i, a les sis de la tarda, la trobada gegantera. A la nit, a més, se celebrarà el correfoc.

Finalment, el diumenge hi haurà l'actuació castellera dels Vailets de l'Empordà, i a la tarda hi haurà sardanes amb la Principal de la Bisbal. A més, al llarg de tot el dia es podrà visitar la Fira d'Artesania.