L'alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC), va explicar ahir en una compareixença davant dels mitjans de comunicació que la setmana passada va trucar personalment al bisbe Xavier Novell per demanar-li una «rectificació o disculpa pública» per les declaracions que havia fet en la glossa dominical on relacionava l'homosexualitat amb la manca d'una figura paterna. Rodríguez va expressar que està «a l'espera» de la reacció del bisbe i va aprofitar per tornar a «rebutjar frontalment» les opinions de Novell.

D'altra banda, el batlle va avançar que aquesta qüestió ha precipitat un debat sobre la relació de l'Ajuntament amb el Bisbat i va anunciar que per Corpus -18 de juny- es faran paleses les accions que durà a terme el consistori. Amb tot, Rodríguez no va avançar quina postura adoptaran, ja que, segons va dir, la proposta es farà extensiva a la resta de forces municipals en una reunió que se celebrarà de forma «imminent».

Malgrat que el govern municipal de Solsona ja es va posicionar el passat dilluns 22 de maig a través de les xarxes socials en contra la glossa del bisbe Xavier Novell en què relacionava l'homosexualitat amb la manca d'una figura paterna, el batlle de la ciutat, David Rodríguez, va tornar a verbalitzar el rebuig «frontal» de la corporació davant de les «desafortunades manifestacions» del bisbe. Segons l'alcalde, «cap orientació sexual és confusa, com opina el bisbe, i cap persona ha de sentir-se atacada, sigui quina sigui aquesta orientació» i, per tant, «tota declaració en aquest sentit és ofensiva i discriminatòria, i ha de ser fermament rebutjada, reprovada i condemnada».

El bisbe «s'ho pensarà»

L'alcalde va revelar en la compareixença d'ahir que «després de constatar que el bisbe no s'esmenava» va trucar personalment a Novell a mitjans setmana passada per «demanar-li una rectificació o disculpa pública». Rodríguez va detallar que durant la conversa amb el bisbe li va preguntar «si tenia intenció de fer alguna rectificació de la glossa veient la repercussió que havia tingut i davant del fet que moltes persones i famílies s'havien sentit ofeses». «Si no tenia intenció de fer-ho, li vaig demanar que s'ho replantegés i procurés de fer-ho perquè no és bo per a ningú que la gent se senti ofesa», va explicar Rodríguez, que també va admetre que el bisbe «es va comprometre a pensar-s'ho».

Les paraules de l'alcalde de la ciutat van arribar un dia després que Xavier Novell necessités ser escortat per agents policials en sortir de l'església parroquial de Santa Maria de l'Alba a Tàrrega (Urgell), on va ser escridassat pels membres del col·lectiu LGTBI. De fet, el bisbe de Solsona va tornar a sembrar polèmica en la seva última glossa, en la qual demana facilitar els tràmits per adoptar nadons «com una fórmula per prevenir avortaments i abandonaments».