Apple va presentar ahir el seu nou model del popular ordinador portàtil superlleuger MacBook Air, que arribarà al mercat amb una pantalla retina d'alta densitat de píxels i que està fabricat amb alumini 100% reciclat. El nou dispositiu de la companyia amb seu a Cupertino (Califòrnia, EUA) ha reduït els marcs per poder ampliar la pantalla fins als 33,8 centímetres (13,3 polzades) sense incrementar les dimensions de l'ordinador. El dispositiu sortirà a la venda a Espanya el pròxim 7 de novembre a un preu de 1.349 euros, en la versió més bàsica.

La nova versió del portàtil de la marca de la poma adopta per primera vegada el Touch ID, que l'empresa ja fa servir en altres dels seus productes, com l'iPhone i l'iPad, consistent en un sistema de reconeixement d'empremtes dactilars que permet l'autenticació del propietari de l'aparell per al seu bloqueig o desbloqueig. El nou MacBook Air té un gruix de 15,6 mil·límetres i pesa 1,25 quilograms, lleugerament menys que el seu predecessor.

Segons van indicar els responsables d'Apple durant la presentació, la bateria té una autonomia de fins a 13 hores de reproducció d'imatges, i l'ordinador porta instal·lat l'últim sistema operatiu desenvolupat per la companyia, el macOS Mojave.

La companyia californiana també va anunciar una posada al dia del seu model d'ordinadors petits Mac Mini, amb una memòria de fins a 64 GB, cinc vegades més ràpid que el seu predecessor; fabricat al 100% amb alumini reciclat, com en el cas del MacBook Air; i a un preu de 899 dòlars, en la seva versió més bàsica.

La nova tauleta iPad Pro

Apple també va presentar ahir el seu nou model de la tauleta iPad Pro, que elimina per primera vegada el botó de menú, fins ara situat sota la pantalla, i introdueix el sistema de reconeixement facial Face ID, ja present en els iPhone des de l'any passat. L'empresa ha prescindit així del clàssic botó que utilitzaven fins al moment els usuaris per redirigir-se al menú principal en el seu objectiu d'eliminar tant com sigui possible tot allò que ocupi espai i no sigui pròpiament la pantalla.