Un dispositiu que monitora i detecta els primers símptomes motors del Parkinson o un GPS que ajuda als metges en la detecció del càncer de pulmó són algunes de la vintena de tecnologies mèdiques catalanes que es podran veure al Mobile World Congress 2019 i a la fira 4 Years For Now.

L'organització Biocat, que impulsa la Bioregió de Catalunya i que «treballa per transformar la ciència i tecnologia en creixement econòmic i impacte social», va destacar que els principals àmbits d'especialització d'aquestes empreses són les aplicacions mòbil de 'fitness' i salut, històrica clínica electrònica i telemedicina.

A més dels projectes citats, també s'exposaran un audiòfon capaç de mesurar el risc de patir crisi d'epilèpsia; un dispositiu mèdic que ofereix una solució no farmacològica i sense efectes secundaris per a pacients amb restrenyiment crònic i una aplicació que permet fer un seguiment remot de pacients amb trastorns de salut mental.

Salut digestiva i guies al mòbil

Altres aplicacions que es presentaran són una que fa seguiment de la salut digestiva en persones amb problemes intestinals i una aplicació mòbil que ofereix guies per millorar la seguretat dels pacients durant les intervencions quirúrgiques.

Segons dades de Biocat, a Catalunya hi ha 142 empreses d'aquest sector, conegut com a healthtech, que facturen 175 milions d'euros a l'any i donen feina a més de 1.700 persones.