El món de la música torna a estar de dol. Aquesta vegada plora la mort de José Rómulo Sosa Ortiz, més conegut com a José José, El príncipe de la canción. El cantant mexicà va morir dissabte als 71 anys en un hospital Homestead al sud de Miami, on feia dos mesos que estava ingressat, després d'una llarga batalla contra un càncer de pàncrees. La periodista Ana María Canseco, molt pròxima a la família, va confirmar la notícia.

La colònia Clavería de la Ciutat de Mèxic, el barri que va veure créixer l'artista i on hi ha una estàtua que homenatja la seva figura, va reunir ahir centenars de veïns que es van aglutinar per cantar les lletres de «la veu més romàntica del país».

El món de la música, a través de les xarxes, va voler acomiadar-se de l'autor de temes tan coneguts com El triste, Gavilán o Paloma, La nave del olvido o Lo dudo. «El dia que vaig poder cantar El Triste a pocs metres de tu i de la teva família, vaig saber que et portaria per sempre en el cor», va explicar David Bisbal amb una foto dels dos. Per la seva banda, Chayanne, Marc Anthony, Juanes o Shaila Dúrcal també van transmetre els seus pensaments. Especialment significatiu va ser el missatge que li va dedicar aquesta última, que va publicar la històrica fotografia de José José, Camilo Sesto, Juan Gabriel i Rocío Dúrcal. «Tots reunits per última vegada... Descanseu en pau tots junts i empleneu el cel de música», va dir.