Wendy Smits, la jugadora internacional amb la selecció holandesa d'handbol, mor als 39 anys. Smits patia una greu malaltia. L'handbol mundial està de dol després d'aquesta terrible notícia.

L'holandesa va començar la seva carrera esportiva al seu país amb el Fortissimo, Foreholte, Houten, Havas, Dalfsen, VOC i SEW. Va jugar també a Alemanya, des de l'any 2005 fins al 2007, per a TuS Metzingen a la segona divisió de la Bundesliga.

Durant una temporada ho va fer al FSG Sulzbach, Leidersbach i Frisch Auf Göppingen a la màxima categoria de l'handbol alemany. Després d'aquesta llarga trajectòria, va tornar als Països Baixos.

Va anotar 50 gols a la Challenge Cup com a jugadora del Dalfsen. Després, va ser transferida a l'HSG Blomberg-Lippe a l'estiu del 2012.

Després d'aquesta trajectòria, es va veure obligada a tornar a Holanda per motius familiars. Va vestir la samarreta de la seva selecció fins a catorze ocasions.

Finalment, la seva carrera va acabar el 2017, però va continuar vinculada a l'handbol. Va ser membre del cos tècnic de la selecció nacional dels Països Baixos sub16.

Wendy Smits deixa enrere una cursa plena d'èxits. Ella i la seva parella, que també va militar a la Bundesliga, tenien una filla de només dos mesos.