Fires 2x1: «S’han d’aprofitar els dies que surt millor»

L’amenaça de pluja fa que el dia de la jornada econòmica es visqui amb un ambient descafeïnat, que millora amb el pas de les hores

Josep Coll

Josep Coll

Un grup de nens i nenes creuava el pas de vianants i començava a córrer i cridar just entrar al parc de la Devesa. Els pares els van haver de frenar: «Ep, veniu cap aquí!». Potser pels nens era el primer dia a les atraccions de les Fires de Girona i se’ls notava l’emoció. I és que els preus s’han disparat en els últims anys i, potser per això, les famílies opten per portar la canalla el dia del 2x1 que s'ha fet aquest dimecres a la tarda.

El cert, però, és que l’ambient a la zona de les atraccions era fred a primera hora de la tarda. La gent, potser, estava indecisa. Els núvols grisos, el vent i l’aire que feia, l’amenaça de pluja i, fins i tot, algunes poquetes gotes que van caure al llarg de la tarda podrien ser el motiu principal pel qual el parc de la Devesa no es va omplir tant com altres anys en la jornada econòmica. Sobretot, a primera hora de la tarda. De fet, eren dos quarts de sis i «a aquesta hora hauria d’estar més ple», apuntava Sergi Contreras, l’encarregat d’Autoxocs Cops. També ho explicava Hortelinda Dos Santos, del Volador Infantil Dina. «L’any passat va passar el mateix», deia i, per això, no ho atribuïa al fet que pogués caure un xàfec.

Per les famílies, en canvi, l’ambient era bo. El Jordi Moncusí deia que s’hi estava «molt bé» perquè no hi havia «cues», però l’ambient era «agradable». També ho era per l’Aleix Pagès, que arribava amb la seva família des de Banyoles i explicava que ho veia «poc massiu» i pel que li havien dit, hi havia hagut dies «amb més gent». En canvi, per l’Angelina Salvatella hi havia «molta gent».

«S’ha d’aprofitar el 2x1»

«Els preus no són com els de quan érem petits», afirmava l’Aleix Pagès. Era el primer cop que anava amb la seva família, amb dos nens, a les atraccions, i explica que ara «ràpidament et deixes 20 euros». Per això, mirava «d’enganxar els dies que surt millor». Tres quarts del mateix deia Jordi Moncusí, pare de dues nenes. Sent de Girona, era el segon dia que anaven a les atraccions, però la jornada econòmica «s’ha d’aprofitar. Hi ha diferència respecte als altres dies i val la pena». En canvi, l’Angelina Salvatella portava el seu net de set anys i s’havia donat la «casualitat» que va coincidir amb el 2x1. «Havíem de venir dilluns, però va ploure» deia.

El president de l’Associació de Firaires, Joan Bagó, apuntava que a ells ja els «agrada col·laborar i fer coses». També esperava que amb el pas de les hores l’ambient fos millor, i així va ser, perquè a partir de dos quarts de sis hi havia més gent a la zona d’atraccions. Tanmateix, «el dia del 2x1 perjudica el dia de darrere o el de davant», pel que fa a la caixa que fan els firaires. Sergi Contreras comentava que de no haver-hi la jornada econòmica «avui seria un dia fluix». Tot i així, creu que «les famílies només venen aquest dia» i això fa «bastant de mal» als firaires.