Tancada amb un èxit indiscutible la primera volta, en què s´ha igualat el rècord de puntuació de fa dues temporades, el Girona arrencarà demà el segon tram de lliga amb la mateixa ambició de sempre i sense deixar de tocar de peus a terra. El missatge, tot i tenir la permanència a dues passes, encara és el mateix. Ningú vol fer volar coloms. El fet de ser el millor visitant de la categoria tampoc ha fet perdre el món de vista per a un vestidor que visitarà el camp del Racing com si es tractés del Camp Nou o el Santiago Bernabéu: amb tot el respecte del món i ben conscient que un excés de confiança podria ser letal. Així ho expressava ahir Pablo Machín en la tradicional roda de premsa prèvia de cada cap de setmana. En el seu discurs, el tècnic va elogiar els càntabres, va subratllar la dificultat del partit de demà a la tarda i va explicar què li balla pel cap a l´hora de trobar un substitut de ­Richy Álvarez, que serà baixa per acumulació de targetes.

«Ens espera un partit difícil i molt dur. Aquest Racing no té res a veure amb el que ens vam trobar a l´inici de Lliga. S´ha adaptat bé a la categoria i la seva forma de jugar ha variat de manera sensible. Ells tenen més clar com poden ser un equip solvent, sobretot a casa, on rep molt pocs gols. Si els volem guanyar hem de ser conscients que es tracta d´un equip difícil de batre i que arriba molt necessitat», manifestava Machín, qui definia com «anecdòtic» el fet que el Girona hagi estat l´únic equip capaç d´encadenar dues sortides consecutives amb victòria, com va passar a la primera volta en els desplaçaments a Albacete (0-1) i Sabadell (0-2). «Som un equip solvent que ha competit en tots els camps. Sempre hem tingut opcions de guanyar i, sigui on sigui, hi anem convençuts que podem guanyar. Passa el mateix amb el Racing, però no hem de confondre tenir confiança amb anar-hi confiats. Si ho fem així seria un error. Ens enfrontem a un bon equip que ens ho pot fer passar malament i que a casa té l´afició del seu costat». Amb Richy sancionat, Machín té tres possibles substituts del gallec i té clar com mourà la defensa per a la cita del Sardinero: «Pot jugar Pablo Íñi­guez, Carles Mas o David Garcia. Jugui qui jugui, el col·locarem a l´esquerra i serà Florian (Lejeune) el que actuarà de lliure», va admetre. Sempre que algun defensa titular ha faltat, el Girona no ha aconseguit un bon resultat. Res, però, que preocupi a l´entrenador. «Pensarem que tot això és una casualitat i que el diumenge (demà) aquesta estadística negativa es trencara».

A banda de la ja comentada baixa de Juanlu per lesió, Pablo ­Machín tampoc podrà comptar amb Juanlu Hens, un dels jugadors menys utilitzats en el que portem de temporada. El cordovès té un esquinç i no arribarà, encara que ahir el tècnic no el descartava «al cent per cent». Qui tampoc té gaires possibilitats d´entrar a la llista és Cristian Gómez. El migcampista va perdre´s el partit contra el Lugo per lesió i, si bé aquesta setmana ha tornat als entrenaments, «no està al mateix nivell» de fa uns dies ni tampoc té «el to» d´abans de lesionar-se, així que podria quedar descartat.