01 de juliol de 2015
01.07.2015

Pere Guardiola exercirà de «consultor extern» de la propietat

El germà del tècnic del Bayern negociarà l'arribada de cedits amb clubs de primer nivell

02.07.2015 | 07:21
Pere Guardiola parlant per telèfon ahir al migdia al centre de Girona.

Samir Boudjemaa i Jean-Louis Dutaret són els amos del Girona però darrere seu qui ha exercit un paper clau en l'operació -i seguirà tenint-lo ara que ja se n'han fet públics els detalls?- és Pere Guardiola. El germà de l'entrenador del Bayern, representant i empresari, va ser qui va posar en contacte Josep Delgado i els compradors francesos. Tot va començar mentre el ja exmàxim accionista del club de Montilivi negociava amb l'argentí Ricardo Pini, a principis d'any. «Delgado em va deixar entreveure en una conversa telefònica que necessitava ajuda per sortir del concurs de creditors i que es plantejava vendre el club. Estava parlant amb els argentins però no n'estava convençut. Nosaltres vam entrar i sortir del procés fins que un dia ens va tornar a trucar i vam arribar a l'acord per comprar el 80% de les accions», va detallar. A partir d'ara exercirà com a «consultor extern» de la propietat «perquè ells saben que jo tinc la meva empresa i els meus negocis i no puc ajudar ficant-me dins del club al consell d'administració o com a director general».

Guardiola tenia relació amb Boudjemaa i Dutaret per diversos projectes comuns. Sabia que anaven al darrere d'algun club francès per introduir-se en la gestió del futbol des de dins. «Jo els vaig dir que hi podia haver alguna cosa a Espanya i aquesta cosa era el Girona, un club de Segona que tenia opcions de pujar a Primera, amb una plantilla jove i potent, però que tenia alguns problemes perquè en aquell moment es trobava en concurs de creditors». Delgado i els empresaris francesos van acabar tancant l'acord fa un parell de mesos i ahir es va complir el darrer tràmit del traspàs anant a la notaria per elevar-ho a públic. Que el club ara mateix estigui al dia dels pagaments amb la plantilla és, en bona part, ja gràcies als nous amos, que també van fer les aportacions necessàries per poder treure el Girona de la situació de concurs de creditors que podia haver acabat amenaçant la seva viabilitat.

El germà del tècnic del Bayern considera que el seu paper d'assessor no tindria sentit si els comporadors fossin del país: «si l'operació hagués sigut amb un club de França ja no caldria, però en haver-ho fet aquí em diuen, "val, nosaltres ens hi posem, però si tu ens ajudes"». Guardiola s'ha compromès a ajudar de manera externa buscant possibles cessions «de jugadors als quals encara els pot faltar un o dos anys per ser importants» o també cercant acords d'esponsorització gràcies als seus contactes professionals.

Un model inèdit al futbol

El missatge que va voler transmetre Guardiola sobre el nou projecte «és clar i sòlid». Segons ell, el Girona tindrà un model de propietari inèdit en el món del futbol professional actual: «Ve una propietat que no vol interferir en el dia a dia, que vol reinvertir en la plantilla i el futbol base els possibles beneficis que obtingui, que confia en mi externament per muntar una metodologia de joc. Això fins ara no existeix en el futbol. Normalment els propietaris volen estar al capddavant del projecte, saber qui es firma i qui es deixa de firmar, fer fora l'entrenador perquè els cau malament o al director esportiu perquè no en té ni idea», va subratllar.

En aquest sentit va afegir que «serà una propietat exclusivament com a tal. Boudjemaa i Dutaret seran els amos del club, deixant que uns professionals portin el dia a dia. Ells esclar que marcaran les línies, però el dia a dia serà dels professionals. Jo ho veig molt sòlid».

L'assessor dels compradors francesos també va assegurar que «no els hauria proposat comprar el Girona si cregués que volen fer un projecte d'un altre tipus, si fos una propietat que vingués aquí a Girona, es comprés un pis i estigués permanentment a sobre de l'entitat, no sent d'aquí. Ells no volen aparentar. El futbol és molt llaminer, és una manera de mostar-te i fer-te famós, de ser algú. Vénen del món de l'esport, han fet tractes inportants, són gent que té un estatus en l'àmbit empresarial molt important. No es fiquen en el futbol de Girona sense saber res. Un nouvingut no tindria la capacitat que tenen ells de deixar-ho en mans de professionals».

La seriositat com a bandera

Pere Guardiola també va esbossar, a grans trets, com visualitza el Girona a partir d'ara. Un dels objectius és créixer en abonats, per tenir més ingressos però també per disposar d'una massa social cada vegada més sòlida. Considera que amb el seu model de gestió «seriós i professional» podran convèncer més aficionats a sumar-se al projecte. «Podríem vendre jugadors però has de mantenir la base del club. Si ara vas i tornes a començar de zero fitxant gent jove no arribaràs on estàs avui. Si fas un club sòlid, amb una propietat que deixa fer, la gent que hi ha al davant és reconeguda, les potes financera, de màrqueting, esportiva i social són potents, no es fica mà a la caixa, i la direcció general ve a treballar, potser s'apunten més socis. Boudjemaa i Dutaret no són ni russos ni àrabs ni vénen a posar 15 quilos, però sí a treballar seriosament».

Pendent de saber si la venda centralitzada dels drets de televisió ja s'aplica aquesta temporada, Pere Guardiola considera que si el club rep més ingressos «podrem fer més bones ofertes per retenir els jugadors».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema