Els tres punts. Aquest ha de ser l'objectiu primoridal del Girona aquesta tarda a Montilivi. Sumar la primera victòria de la temporada a l'estadi, després de cinc intents fallits, i fer un pas de gegant a la classificació és l'únic objectiu del conjunt d'un Pablo Machín que, per primer cop, té tota la plantilla disponible. A partir d'aquí, tot el que envolta el partit ja és una altra història que a nivell de classificació no aportarà res. El fet que el rival d'avui sigui el Lugo, el botxí de l'equip la temporada passada, dibuixa un escenari emocional perillós. De ben segur que l'afició es mor de ganes de golejar els gallecs però res farà oblidar el mal tràngol de l'última jornada del curs passat en què el gol de Caballero en l'afegit va frustar l'ascens del Girona a Primera. Cap resultat aquesta tarda canviarà el d'aquell dia i per aquest motiu, els jugadors del Girona faran bé de controlar les emocions quan saltin a la gespa. La ràbia i les ganes de venjança que, malgrat que no ho hagin reconegut públicament, hi són, s'han de canalitzar de la millor manera sobre el terreny de joc. El perill que la sobreexcitació acabi jugant en contra existeix i per això, Machín ha intentat mentalitzar els seus homes durant la setmana que es tracta de tres punts més. "El partit no tindrà res a veure amb el de la temporada passada", avisa el tècnic sorià que, tot i això, reconeix que el duel té un nivell de morbositat elevat. "De morbo, n'hi haurà. És evident perquè és el primer cop que tornen després d'aquell dia. Que la gent estigui encesa és lògic però hem de tenir clar que no tindran res a veure els partits", assegurava.

S'espera un bon ambient aquesta tarda a Montilivi. Els seguidors blanc-i-vermells no obliden la mala passada que va fer-li el Lugo al Girona el curs passat i, malgrat que segurament no serà una olla a pressió, l'ambient a l'estadi sí que serà hostil per als jugadors gallecs. En aquest sentit, des del bàndol rival, Luis Milla també ha fet feina mental durant la setmana per mirar d'aïllar-se de la possible tensió que hi hagi a l'ambient. Els gallecs arriben amb el seu gran perill, Pablo Caballero, l'home que va privar el Girona de jugar a Primera amb el seu cop de cap. L'argentí ja va dir dijous que no l'espanta res del que es pugui trobar a Montilivi perquè ve d'un futbol molt més agressiu, com és l'argentí.

La victòria a Pamplona de diu?menge passat pot haver servit de desllorigador. El Girona necessitava una victòria per convèncer-se que pot fer quelcom de profit aquest curs i allunyar-se del perill del descens. La bona imatge mostrada per l'equip podria fer que Machín toqués ben poc l'onze titular. Això faria que Llonch es mantingués al carril dret. On sí que hi podria haver canvis és a l'esquerre, on Aday podria deixar Clerc a la banqueta. Tant Alcalá com Alcaraz i Borja García, novetats contra l'Osasuna, tenen tots els números de mantenir-se a l'onze. En atac, Jairo i Felipe Sanchón es juguen un lloc al costat de Mata. Sobrino té alguna possibilitat d'asseure's a la banqueta.

Per part del Lugo, el gran perill a més a més de Caballero és el menut Jonathan Pereira, un habilidíssim atacant de molta qualitat amb experiència a Primera.