Exentrenador, exjugador i exdirector tècnic del Girona, Xavi Agustí ha fet tots els papers de l'auca. La temporada passada estava convençut que veuria l'equip a Primera però el Lugo i el Saragossa ho van evitar amb dues plantofades consecutives. Després del 2-1 d'ahir a El Sadar els gironins mantenen totes les opcions d'ascens. I aquesta vegada Agustí creu que l'equip no fallarà.

Com ha vist el Girona?

Hem fet un bon partit a camp contrari. El 2-1 és un gran resultat a fora. Ara només falta rematar-ho a casa. Sap què passa? Que com que l'any passat no ho vam saber rematar quan ho teníem a l'abast de la mà, ara tots estem acollonits. Però tingui clar que si no hagués passat el que va passar contra el Lugo i el Saragossa, ara tots estaríem saltant d'alegria. S'imagina que aquesta fos la primera vegada que el Girona opta a pujar a Primera i que tot depengués de guanyar un partit a casa per 1-0? Per mala llet tots tenim a la memòria que la temporada passada a casa no vam saber fer el que s'havia de fer. Però crec que d'una punyetera vegada pujarem, a la tercera va la vençuda. El club, la ciutat, la junta, l'afició, els tècnics, tothom s'ho mereix. Tanta mala sort com l'any passat no la podem tornar a tenir i si passa alguna cosa haurem de fer, o canviar-nos el nom, o l'escut...

L'1-1 era excel·lent, però s'ha escapat al cap de ben poc del gol de Kiko Olivas. Però millor un 2-1 que un 1-0 en contra?

Sí, és clar. Ja h0 vam veure en l'anterior eliminatòria contra el Còrdova. El 2-1 del Nuevo Arcángel va acabar sent un bon resultat que ens va permetre arribar a la pròrroga i allà l'eliminatòria era nostra. No s'ha d'oblidar que el Girona va quedar per davant de l'Osasuna i en aquest escenari, el 2-1 també li val al final de la pròrroga per pujar.

Què li passa el Girona als primers minuts, que surt adormit i rep gols?

No ho sé, no ho entenc. Sembla com si en aquests primers minuts els jugadors sortissin sense ganes i no es desperten fins que reben un gol en contra. L'1-1 esclar que ens anava bé, però hem rebut el segon de seguida. El Girona ho pot superar a casa. Si no fos per allò de l'any passat li diria que ja som a Primera.

Anirà a Montilivi dissabte?

Sí, em sembla que sí. Serà un dia històric perquè d'una vegada per totes espero que pugem. No m'ho vull perdre.

Deia abans que l'any passat el Girona no va saber fer el que havia de fer. Què ha de fer ara?

Guanyar un partit a casa, amb el suport de la gent. El Girona el que ha de fer és jugar com ha fet sempre, si guanyem per 1-0 ja en fem prou. Ha de fer un partit normal com els que ha fet aquesta temporada a Montilivi. En fem prou sent una mica superiors a l'Osasuna.

Què diria a Pablo Machín abans del partit?

Que té molta sort. Perquè poder aconseguir dues vegades que el Girona pugi a Primera és tenir molta sort. També li diria que no ho desaprofiti, que pugi d'una vegada i li farem un monument.