Les hores de Portu com a jugador del Girona arriben a la seva fi. El 9 blanc-i-vermell i ídol de molts aficionats gironins té les maletes fetes per desplaçar-se cap a Andalusia i convertir-se, si res no es torça avui, en nou jugador del Sevilla. Una operació que fa dies que es cou i que ahir estava a punt de formalitzar-se. Tant és així, que després que Eusebio Sacristán l´inclogués, d´entrada, a la llista de convocats per jugar avui a Vila-real, el jugador finalment no va pujar al bus i, amb permís del club, no va desplaçar-se cap a La Plana amb els seus companys. Uns companys dels quals ja s´hauria acomiadat ahir al migdia mateix. A l´espera de resoldre els últims serrells, Portu serà del Sevilla a canvi d´uns 18 milions d´euros més variables. Una operació que deixarà el Girona amb la caixa plena per realitzar uns quants reforços durant la jornada d´avui però sense un dels seus millors homes.

«Portu és un referent per al club. Importantíssim. Aporta molt tant en el joc com en la mentalitat i encomana el seu esperit. Aquesta manera de competir el fa un jugador especial». Així definia Eusebio el que perdrà el Girona. El tècnic es va mostrar comprensiu amb el jugador -«treballen per viure els seus somnis»- i també amb el club a l´hora de culminar una operació que beneficiï «totes les parts». «Estaré encantat que es quedi però si no passa hem de demostrar que aquest club ha arribat on és gràcies a tots, no només a un. Pels seus valors de lluita i humilitat», afegia un Eusebio que recorria a una frase habitual en aquestes situacions. «Els clubs estan per sobre de les personalitats».

Sí que va disparar amb bala cap a la Lliga, que permet que el mercat estigui obert amb la competició ja en dansa i situa un partit a dues hores del tancament del període per fitxar. «Voldria demanar als reponsables que ho valorin. Ho entenem tot i acceptem jugar divendres, dilluns i parlem de possibles partits als Estats Units. Ara bé, no ens beneficia gens que juguem un partit i estiguem pendents de què passa amb els nostres jugadors. Això no és bo per a la Lliga ni per a ningú. Faig una crida perquè es valori si és possible de tancar el marcat abans no comenci la competició, així tots competiríem en igualtat de condicions», deia un Eusebio més seriós que de costum.

Pablo Machín ha estat el gran avalador del fitxatge de Portu pel Sevilla. Amb el sorià, Portu ha viscut les seves millors temporades amb un ascens i un curs espectacular a Primera Divisió. El de Beniel abandonarà el Girona havent disputat 80 partits i marcat 19 gols i, sobretot, havent deixat emprempta entre l´afició. Tant és així que tant contra el Valladolid com davant el Reial Madrid, un dels càntics que més va sonar a Montilivi va ser el de «Portu quédate». El murcià va arribar a Girona l´estiu del 2016 lliure de contracte després de baixar a Segona B amb l´Albacete. Format al planter del València, Machín va consolidar-lo en posicons d´atac, on la temporada passada va explotar a la màxima categoria. El mes d´abril passat, el Girona el va renovar fins al 2022 apujant-li la clàusula de rescissió dels 12 als 20 milions d´euros. Avui, el darrer dia del mercat, se n´acomiadarà.