Pel que va dir, i fent després una anàlisi mental, podia semblar que Eusebio Sacristán estava satisfet amb el 0-0 d'anit. Segur que volia guanyar. Com els seus jugadors. Però l'empat, veient que Bounou havia d'acabar salvant els mobles i que als darrers minuts treia un defensa per reforçar el joc aeri no pas buscant apuntalar l'atac, era una bona notícia per al de la Seca. Almenys, ho va veure com un «resultat just» en un matx «molt igualat» en què tant Girona com Leganés havien «competit a un bon nivell». Sí que admetia que havia «temut» pel resultat veient com els de Pellegrino s'estiraven als darrers minuts. I sí que reconeixia que «la nostra intenció era la de guanyar». Però també afegia que «veient com anava la cosa, hem intentat gestionar el resultat de la millor manera possible».

Lluny de lamentar la poca guspira a dalt, va preferir focalitzar l'atenció en la defensa, recordant que «hem mantingut la porteria a zero en els dos últims partits». Eusebio parlava d'un duel bastant «equilibrat» a la primera meitat, però amb un Leganés que havia tingut «més ocasions» al segon. I hi tornava. «Ha estat molt competit, uns i altres hem anat a per la victòria». En comptes de trobar similituds amb el 0-0 de la primera jornada contra el Valladolid, va veure que el d'anit havia estat un partit «més obert», amb «dues propostes força semblants».

Se li va preguntar pels xiulets que el públic de Montilivi, o almenys una part, havia dirigit cap al seu propi equip al tram final, entenent que els jugadors en comptes de llançar-se amb tot a l'atac, preferien tocar la pilota al darrere. Ja fos per intentar deixar córrer el cronòmetre o perquè no hi havia recursos per fer gaire més. Eusebio va driblar qualsevol resposta polèmica. «L'afició sempre ens ha mostrat el seu suport. Quan veus que les coses van bé, que sumes punt i tens possibilitats d'escalar a la classificació, entenc que la gent s'il·lusioni. Hem de mantenir la calma i tenir el cap fred. Hi haurà dies que no guanyem perquè els rivals fan bé la seva feina. Treballarem per donar més alegries a la nostra afició. Tots els punts que vinguin a partir d'ara seran importants. Animem la gent que gaudeixi», va dir.

Sensacions positives

El 0-0 d'ahir escriu un punt i a part. Ara toca aturada pels compromisos internacionals i el Girona s'hi presenta molt millor del que ho va fer un mes enrere, en unes circumstàncies similars. Eusebio parlava d'una «bona fase» del Girona. «A nivell de joc, de resultats i sobretot d'estabilitat. Les sensacions són molt més positives que no pas llavors». El tècnic creu que els seus han «trobat el camí» i que saben quina és «la millor direcció per arribar» on volen anar. «Desitgem que la propera fase sigui tan bona com ho ha estat aquesta», afegia.

Finalment, noms propis. Un, el de Patrick Roberts, que va ser substituït als 10 minuts de la segona part. Eusebio justificava el canvi. «He entès que, tal com s'havien posat les coses, Lozano ens podia donar alguna cosa diferent perquè és més profund. Però s'està veient el Patrick Roberts que pot arribar a ser, encara que és jove i té marge per créixer». I de l'anglès, a Pedro Porro, que va enfilar la banqueta als últims minuts amb certes molèsties. «Ha patit un cop. Això, unit al cansament i a alguna molèstia... Entenia també que amb Juanpe al mig i Ramalho al carril podíem reforçar la defensa i el joc aeri», va acabar explicant el tècnic.