El Girona ha reaccionat amb celeritat a la marxa de Muniesa rumb l'Al Arabi del Qatar. D'aquesta manera, només unes hores més tard de fer pública la sortida del defensa central de Lloret el club de Montilivi ha anunciat un acord amb l'uruguaià Santi Bueno, de 20 anys, que s'incorporarà per per cinc temporades després d'haver-se desvinculat del Barça aquest estiu. Bueno va formar part de la plantilla del Peralada les dues darreres temporades (41 partits i tres gols) precisament cedit pels blaugranes.

La trajectòria del central de Montevideo està estretament lligada al Peñarol de la seva ciutat natal, club on es va formar. El gener de 2017, després de guanyar el campionat sud-americà Sub-20 amb la selecció de l'Uruguai, Santi Bueno va fitxar pel FC Barcelona, en principi per jugar amb l'equip juvenil. Un any més tard era cedit al Peralada, que competia a Segona Divisió B. Amb els alt-empordanesos va jugar la segona volta de la lliga, amb un total de 12 partits i 1 gol. La temporada passada va repetir cessió, arribant a jugar 29 partits, amb un total de dos gols. Chicho, el segon entrenador del Girona, el coneix, doncs, a la perfecció.

Santi Bueno ha passat ja reconeixement mèdic i dimecres ja s'entrenarà a les ordres d'Unzué. Demà el Girona tindrà festa. L'equip ha treballat avui i ho tornarà a fer dimecres i dijous, abans de marxar cap a Albacete, on divendres a la nit disputarà la segona jornada de lliga. D'altra banda avui s'ha sabut que l'àrbitre d'aquest partit serà el balear Varón Aceitón, que mai ha dirigit el Girona perquè va pujar a Segona quan els de Montilivi van fer el salt a Primera.

Fitxa tècnica

Nom: Santiago Ignacio Bueno Sciutto

Lloc i data de naixement: Montevideo (Uruguai), 09/11/1998

Trajectòria

2016-2017 Peñarol U19

2017-2018 FC Barcelona Juvenil-FC Barcelona B

2017-2018 CF Peralada

2018-2019 CF Peralada

Santi Bueno ha estat internacional amb la Selecció de futbol d'Uruguai en les categories juvenils sub-15, sub-17, sub-18 i sub-20.