El Girona ha anunciat que la primera setmana de desembre cobrarà els 50 ? anuals a tots els seus socis. No és el carnet d'abonat, són els diners del carnet de soci, imprescindible per després poder tenir l'abonament. Això arriba després que a principi de temporada el club ja cobrés el 50% de l'abonament anual, que sí dóna dret a veure els partits de Montilivi. Però a l'hora, això també arriba després que els seguidors no hagin pogut anar a l'estadi durant els nou darrers mesos i amb unes perspectives que això no passarà fins ben entrat el 2021.

Vaja, que la mesura de cobrar l'abonament és del tot legal, igual que la de cobrar el carnet de soci, però que sigui legal no vol dir que en el moment actual sigui gaire decorós. Just quan els autònoms han baixat radicalment els seus ingressos, els propietaris o treballadors de bars i restaurants tenen el present tancat, la gent del sector de l'esbarjo no sap quan s'obrirà la seva porta i els professionals de serveis en general no tenen clar quan es començarà a escriure el seu futur; just ara, ve el seu equip de futbol i li cobra 50 euros, per si de cas algú volia afrontar el Nadal i els Reis amb una mica d'alegria, tan necessària ara.

Insisteixo, no és per il·legalitat, és per allò de la dona del Cèsar i de semblar honrada a més de ser-ho. És allò de queixar-se de la poca cintura i nul.la empatia de les administracions, els bancs i les grans companyies i de veure que un equip de futbol, que hauria de ser proper, només pensa en la seva recaptació, en comptes de tenir presents ara que toca més que mai, uns socis i abonats que ni van, ni aniran al camp. I no deixa de ser curiós, que aquesta necessitat recaptatòria de l'entitat arribi poques setmanes després d'anunciar-se amb grans titulars, l'entrada d'un altre gran inversor al club. Que posarà mots diners per fer més gran el Girona FC, però que de moment amb la seva arribada no ha fet créixer el límit salarial perquè Quique Carcel pogués tenir més moviment de maniobra; i que en canvi la única cosa que ha fet ha estat emportar-se el capità.

Ah i, per cert, aquest pròxim dia 5 es cobrarà el carnet de soci del 2021, quan fa un any es va pagar el de 2020, que ha estat inhàbil futbolísticament parlant des del 7 de març. I sense dret a recuperar-ne la part proporcional. Per aplaudir.