Després de l'insípid empat (0-0) contra el Sabadell per obrir el 2021 i d'encadenar tres jornades de Lliga sense guanyar, el Girona rep demà a la tarda el Lugo en un partit de Copa del Rei. Tot i que la prioritat, clarament, és l'enfrontament de dilluns al Toralín davant el Ponferradina, el tècnic Francisco Rodríguez ha explicat avui en roda de premsa que el proper compromís a Montilivi els ha de servir per millorar la imatge i fer un pas endavant, després de la mala dinàmica de joc que ha ofert darrerament.

Copa del Rei

"L'equip està dolgut perquè la dinàmica de joc no és bona i no treiem els resultats que volem. També hem de tenir en compte que els equips es mouen per ratxes. La nostra no és massa bona. Treballem per donar-hi la volta. El partit de demà ens ajudarà a fer això. Malgrat la situació actual la Copa té els seus al·licients però evidentment el partit més important per nosaltres és el del proper dilluns a Ponferrada. Un d'aquests al·licients de la Copa és donar minuts a la gent que no juga tant perquè es posi a punt per la Lliga. Això ens va bé"

Estat de la plantilla

"Juanpe i Luna s'estan recuperant. Stuani també. Samu esperarem al matí perquè ha tingut uns petits problemes en el bessò. Veurem quina és la seva evolució. Hi haurà jugadors del filial, com d'altres vegades, que tindran minuts de nou".

Útim partit

Ja l'hem analitzat amb els jugadors. Vam veure que en els primers 20 minuts vam generar ocasions. Potser la gent no se'n recorda, però en vam tenir. Després ens vam veure superats per un rival que va tenir la pilota i que ens va poder fer mal. Ara mateix estem en una dinàmica en la qual no estem massa bé. Som poc fluïds, ens falta dinamisme. Ens toca fer un pas endavant. M'agradaria estar una mica més amunt a la classificació i no podem perdre de vista el setè lloc. És el moment de treure el millor de nosaltres, de canviar, sobretot pel que fa el joc".

Titulars habituals

"Nahuel està sancionat per la lliga i jugarà d'inici, com també d'altres companys que no ho fan habitualment i que han de tenir minuts per posar-se a to. Samu? Dependrà una mica de com arriba, però la idea és que tingui minuts si pot jugar".

Joves del filial

"Hi haurà en Terrats, també l'Ibra Kébé, l'Arnau, en Pachón i en Pau Víctor. Tots ells tindran minuts per ajudar-nos, com ho estan fent des del principi de temporada. Ells saben com soc i el que penso dels jugadors joves i veterans. A tots els tracto de la mateixa manera i no em tremola el pols si ha de tenir minuts algun futbolista del filial. Si estan entre nosaltres és perquè el club considera que són importants. Jugaran demà i també durant la temporada. Intentaré no equivocar-me".

Reforços d'hivern

"Com he dit abans, ens toca fer un pas endavant i treure la nostra millor versió per canviar la dinàmica. Ara no estem fluids a l'hora de jugar, ens falta confiança. I això que tenim jugadors per fer-ho. Si fa un temps parlàvem que havíem d'estar a dalt, ara sembla que hem despertat els dubtes. Jo no en tinc, perquè hi crec perfectament. Si tinguéssim opcions de fitxar ara, ho faríem perfectament. Però ho marca la situació del club i ara mateix no és fàcil incorporar gent nova. Hem de treure el millor rendiment de tots nosaltres i recuperar a tot el món. No hi deixo de confiar perquè no estem massa lluny del nostre objectiu".

Per què?

"No recordo exactament quan vaig dir que estàvem en el millor moment de la temporada. El cas és que n'hem tingut uns quants, de bons moments. Hem tret endavant les males situacions a còpia de compromís, de creure-hi. Sobretot quan hem recuperat efectius, hem donat el nostre millor rendiment. Ara el que em preocupa és que Valery torni a ser el que era, que Aday estigui al cent per cent, que torni el millor moment de Mamadou, que es recuperi Stuani... Tot i això, encara confio en ells. No ha canviat pas tant la cosa, només que hem de millorar sense obviar quina és la nostra realitat".

El Lugo

"Ens va superar allà i de quina manera, però va ser a la segona meitat arran l'expulsió d'Antonio Luna al minut 40. Com nosaltres, és un equip que se centrarà en el proper compromís de Lliga, però tinc clar que si ha fet un miler de quilòmetres no serà per passejar, sinó per classificar-se. Aquest partit ens permet la possibilitat de créixer. Podríem estar molt pitjor tenint en compte d'on venim. Ara és el moment de creure, d'apostar per nosaltres mateixos. Només així els reptes es tiren endavant".