Asier Garitano és un entrenador que ve de baix. Va conèixer el fang ja durant la seva època de jugador i com a entrenador tampoc ho ha tingut fàcil. Segon a l'Alacant de Bordalás (03-09) i al Castelló (09-10), també va dirigir l'equip AFE de jugadors sense equip abans de fer-se càrrec de l'Oriola (11-12) i l'Alcoià (12-13) ja com a primer. La vida li canviaria quan va aterrar al Leganés el 2013, on començaria un conte de fades que acabaria amb ell i el club a Primera Divisió. Després d'aconseguir l'ascens per primer cop i dues permanències a la màxima categoria, l'estiu del 2018, Garitano va decidir tancar una etapa i volar. S'ho havia guanyat. La Reial Societat li obria les portes i no va deixar escapar un tren del qual saltaria en marxa a la 17a jornada, després de ser destituït. Tampoc li va sortir bé la segona experiència lluny de Leganés. Va ser la temporada passada amb l'Alabès. A Vitòria, les coses es van torçar i també va ser fulminat abans d'acabar la temporada. Dues experiències negatives lluny de Leganés van fer que aquest estiu s'ho repensés molt a l'hora d'escoltar ofertes. Tanmateix, n'hi va haver una a la qual no va poder dir que no. El seu Leganés no rutllava. Havia destituït Pep Lluís Martí i el va anar a buscar per redreçar el rumb de l'equip. No va poder dir que no.

Garitano es va reestrenar dilluns passat amb una victòria contra el Lugo (3-2) que revifa les opcions dels madrilenys de somiar amb l'ascens directe, l'objectiu marcat pel club. Diumenge, doncs, serà el basc i no l'extècnic del Girona la temporada passada, Martí, qui s'assegui a la banqueta visitant de Montilivi. Els madrilenys intentaran guanyar per allunyar el Girona de la lluita pel play-off i de passada continuar la persecució als tres equips de dalt (Mallorca, Espanyol i Almeria).

El Leganés no podrà comptar diumenge amb Luis Perea. El migcampista serà baixa per acumulació d'amonestacions. Per la seva banda, Jose Arnáiz es va lesionar contra el Lugo i té complicat ser a Montilivi.